Головна Новини Бізнес фінанси Чи можливий різкий попит на валюту у січні: банкір озвучила прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливий різкий попит на валюту у січні: банкір озвучила прогноз

На курс впливатиме традиційне зниження бізнес-активності

30 грудня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

У січні 2022 року курс долара може знизитися на 25 копійок і досягти позначки 27 грн за долар. Як передає видання "Коментарі", такий прогноз висловила аналітик Concorde Capital Євгенія Ахтирко, пише сайт "Обозреватель".

Чи можливий різкий попит на валюту у січні: банкір озвучила прогноз

Долари. Фото з відкритих джерел

Євгенія Ахтирко вважає, що традиційно на початку року знижується активність бізнесу. Це безпосередньо впливає курс валюти.

Щодо прогнозу щодо національної валюти країни, то поки що немає підстав говорити, що гривня може ослабнути. Але є деякі психологічні показники, які дозволяють гривні триматися на рівні – 27,2 грн. Міжбанк показує, що практично щодня з'являються підстави для зміцнення гривні, але через тиск продавців курс тримається на тому ж рівні. Психологічні фактори можуть зіграти свою роль і курс буде на тому самому рівні і надалі.

За словами аналітика, для стабільного курсу завжди є одне правило – якщо немає великого ажіотажу та попиту на валюту, то й курс утримується приблизно на тому самому рівні. А з огляду на те, що в січні спостерігатиметься традиційно низька економічна активність, то очікувати, що курс поповзе вгору не варто.

Єдине, що може статися, зазначає аналітик, це вплив ринку, що може спричинити зміцнення гривні. Тому курс може наблизитись у січні до 27 грн за долар. За словами Євгенії Охтирки, також свій вплив на курс матимуть події на сході України. Якщо російської агресії не станеться, тоді можна говорити, що передумов зростання долара щодо гривні поки що немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" – інфляція, ціни, зарплати та курс долара: експерти розповіли, з чим у гаманцях українці готуються зустрічати 2022-й.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини