Головна Новини Бізнес фінанси Чи стане біткоїн повноцінним платіжним інструментом — позиція Mastercard
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи стане біткоїн повноцінним платіжним інструментом — позиція Mastercard

Криптовалюта надто швидко змінює свій курс

27 лютого 2021, 21:05
Поділіться публікацією:

Біткоїн, хоч і має славу найвідомішої (і найдорожчої) криптовалюти у світі, навряд стане повноцінним елементом банківських розрахунків. Розглядати цю валюту як справжній платіжний інструмент дуже важко, повідомляє видання MarketWatch із посиланням на компанію Mastercard.

Чи стане біткоїн повноцінним платіжним інструментом — позиція Mastercard

Mastercard вважає біткоїн занадто нестабільним. Фото із відкритих джерел

Днями в США відбулася конференція Future of Money ("Майбутнє грошей" — з англ.), на якій заступник директора Mastercard Ен Кернс висловила власне бачення стосовно подальшого розвитку біткоїну. На думку фінансистів, власникам цієї криптовалюти не слід розраховувати на можливість розраховуватися нею за товари чи послуги.

Причина — у нестабільності курсу біткоїну. Як пояснила Кернс, транзакції із цією валютою вельми довготривалі, а біткоїн щомиті змінює свою вартість на фінансових біржах. Саме тому Mastercard не розглядає введення біткоїну, як однієї із криптовалют, що "крутитиметься" у розрахункових операціях платіжної системи.

Позицію компанії Кернс описала на дуже простому прикладі.

"Уявіть, що ми з вами вирішили випити по чашці кави, і я захотіла розплатитися біткоїнами. Наша кава може обійтися мені, не знаю, на 40% дорожче до моменту подачі [відрізняючись від зазначеної у меню ціни — ред.]. І це за 10 хвилин проведення платіжної операції", — розтлумачила фінансист.

При цьому Mastercard не відмовляється від операцій у криптовалюті зовсім. Утім, ввести у розрахунковий обіг планують інші віртуальні гроші. Також у компанії є бажання створити так звані "стейблкоїни" (дослівно "стабільні монети" — ред.), що зможуть забезпечити потребу бажаючих мати криптовалюту для задоволення власних потреб.

Слід додати, що Ен Кернс не критикує біткоїн, а навпаки — виділяє його накопичувальні можливості. На її думку, цю валюту можна використовувати в якості активів — як зазвичай робили із золотом.

Як відомо, Mastercard є однією із найпоширеніших в усіх країнах платіжних систем. Представництва компанії знаходяться у майже 200 державах, а це означає, що вона має справді значний вплив на фінансовий ринок.

Між іншим, станом на 27 лютого курс біткоїну знаходиться на межі ~47000 доларів США.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що не так давно біткоїн встановив новий рекорд своєї вартості. Якої ціни досягла криптовалюта, дізнайтеся у нашому матеріалі.

Також на порталі розповідали про те, чому Білл Гейтс застерігає від інвестиції у біткоїни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини