Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на оренду квартир можуть істотно зрости: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на оренду квартир можуть істотно зрости: названі причини

За підсумками 2021 року ціни на оренду нерухомості у великих містах можуть підскочити на 25-30%

3 вересня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрія Піти, в країні може суттєво зрости вартість оренди житла. Йдеться про подорожчання оренди квартир на 15-20% у великих українських містах восени, а за підсумками року — на 25-30%. Про це фахівець розповів у коментарі ТСН.

Ціни на оренду квартир можуть істотно зрости: названі причини

Ціни на оренду квартир можуть істотно зрости - фото з відкритих джерел

За словами експерта, орендарі зараз в пошуку дешевших варіантів житла, оскільки дещо знизилася їхня купівельна спроможність. Однак, згідно зі статистикою, ціни ростуть і люди змушені шукати більш бюджетні квартири.

Піта прогнозує восени зростання цін на оренду нерухомості. Це станеться у зв'язку з відновленням ділового життя і повернення студентів до аудиторного освітнього процесу. Звичайно, якщо Кабмін не посилить карантинні обмеження, враховуючи черговий локдаун.

За словами експерта, вартість оренди 1-,2-кімнатних квартир у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові та Харкові може збільшитися на 10-15%, а в інших обласних центрах — на 7-10%. За підсумками поточного року загалом ціни на оренду нерухомості у таких великих містах можуть підскочити на 25-30%.

Нагадаємо, що експерт з нерухомості Михайло Артюхов розповів виданню "Коментарі", чи чекати українцям змін на ринку житла цієї осені, а також чи є сенс громадянам інвестувати в нерухомість.

За словами експерта, на ринку житла не очікується цієї осені значних змін. Рецесія економіки, політична невизначеність і майбутній черговий локдаун відображаються на поведінці покупців. Кількість угод не зростає в сегменті покупки житла, при цьому очікується незначне зростання попиту в ринку оренди житла на 5-10%. Спеціаліст підкреслює, що експерти ринку перестали давати статистику кількості угод через критично низькі значення за останні 20 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини