Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на ювелірні вироби в Україні злетять із 1 лютого: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на ювелірні вироби в Україні злетять із 1 лютого: названо причину

Тарифи на таврування виробів зростають несподівано для учасників ринку

31 січня 2022, 17:29 comments1068
Поділіться публікацією:

Вартість ювелірних виробів в Україні зміниться з 1 лютого 2022 року у зв'язку з подорожчанням таврування прикрас (нанесення відбитка державного пробірного тавра на вироби з дорогоцінних металів – ред.). Ціна на цю державну послугу зросте на 25-30%. Про це повідомляється у матеріалі UBR.

Ціни на ювелірні вироби в Україні злетять із 1 лютого: названо причину

Ювелірна прикраса - фото з відкритих джерел

Автори зазначають, що в Україні таврування "ювелірки" є обов'язковим, при цьому у більшості інших країн ця операція добровільна чи зовсім відсутня.

Враховуючи, що українці сприймають тавро на виробах як запоруку якості (при тому, що його часто й успішно можуть підробляти), представники ювелірної галузі сподіваються, що колись матимуть можливість наносити на прикраси власні, фірмові таври.

Експерти зазначають, що тарифи на таврування виробів зростають несподівано для учасників ринку, оскільки держава не попереджає про подорожчання послуги наперед. Як правило, підвищення вартості відбувається раз на рік.

У матеріалі йдеться, що найбільшою мірою зміна тарифів вплине на прикраси зі срібла, тому що зростання цін на випробування та таврування на 25% підвищить їхню відносно невисоку вартість виготовлення.

Щодо цін на золоті вироби, то вони не сильно зміняться. Масову частку вартості випробування та таврування в прикрасах із цього дорогоцінного металу можна назвати невеликою.

Втім, наголошують у виданні, на сьогодні учасники українського ювелірного ринку стикаються з багатьма проблемами. Через відсутність попиту, збільшення цін на сировину та зниження кількості платоспроможних українців багато хто змушений закриватися.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" — Ціни на продукти в Україні: що подорожчає та подешевшає у лютому .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини