Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на житло в Україні: яка ситуація зараз і що буде далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на житло в Україні: яка ситуація зараз і що буде далі

Найбільше ціни на житло зросли у Києві

4 листопада 2021, 10:46 comments1773
Поділіться публікацією:

Ціни на ринку нерухомості знову зростають. З початку 2021 року вартість квадратного метра в середньому подорожчала на 30% – з 25 до 32 тисяч гривень. Про це йдеться у матеріалі УНІАН.

Ціни на житло в Україні: яка ситуація зараз і що буде далі

Ціни на житло в Україні: яка ситуація зараз і що буде далі - фото з відкритих джерел

Зазначається, що на зростання цін впливає кілька факторів – подорожчання енергоносіїв (природний газ, електроенергія), підвищення собівартості будівництва, будматеріалів та самої роботи.

Найбільше ціни на житло зросли у Києві. Залежно від класу нерухомості вона подорожчала на 20-25%. В інших великих містах (Харків, Дніпро, Одеса, Львів) вартість у середньому збільшилась на 15%.

За даними аналітиків порталу Address.ua, однокімнатні квартири, що користуються найбільшим попитом, на первинному ринку подорожчали за рік на 30,4%, двокімнатні — на 25,8%.

"Загалом можна говорити про те, що зростання цін на первинну нерухомість у найближчі місяці збережеться, це може призвести до рекордного з 2017 року подорожчання нових квартир за підсумками 2021 року", — стверджують експерти.

На "вторинці" ціни однокімнатних квартир зросли на 27,7%, а двокімнатні — на 13%. У свою чергу, квартири з великою кількістю кімнат (три-чотири) впали в ціні практично на 30% (у порівнянні з жовтнем 2020 року).

Однак, як зазначають фахівці, незважаючи на подорожчання житла, потенційних покупців нерухомості цілком достатньо.

На думку експертів, вартість житла збільшуватиметься й надалі. У НБУ вважають, що є всі передумови для стримування зростання. Регулятор запевняє, що після проходження піку у вересні-жовтні на рівні 11% інфляція почне сповільнюватись, і наприкінці 2021 року становитиме 9,6%.

Раніше "Коментарі" писали, як зміняться ціни на оренду житла найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини