Головна Новини Бізнес фінанси Дешевше навряд чи щось буде: експерт озвучив прогноз цін на продукти в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дешевше навряд чи щось буде: експерт озвучив прогноз цін на продукти в Україні

За словами Олега Пендзина, більш-менш стабільними будуть ціни на соняшникову олію

27 вересня 2021, 10:46
Поділіться публікацією:

Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин озвучив для видання "Коментарі" прогноз цін на продукти в жовтні, розповівши, як зміняться цінники і чому.

Дешевше навряд чи щось буде: експерт озвучив прогноз цін на продукти в Україні

Прогноз цін на продукти на жовтень - колаж "Коментарі"Д.Романюк

"Дешевше навряд чи щось стане. У нас зараз етап найнижчих цін, період збору врожаю. Далі все буде тільки дорожчати. Наприклад, хліб в жовтні зросте приблизно на 1,5%. Практично всі сорти", — зазначив експерт.

За словами Пендзина, більш-менш стабільними будуть ціни на соняшникову олію. Принаймні до закінчення збору насіння. Максимум — зростання на 0,5%.

Цукор також буде більш-менш стабільний в ціні (0,5%, максимум — 1% зростання). Ажіотажний річний попит на нього закінчився, а цукор нового врожаю ще не з'явився.

"Овочева група, борщовий набір будуть рости в ціні. Близько 2-3% додасть в ціні майже все. Але поки відбувається надходження продукції з відкритого грунту, приблизно до середини жовтня, якщо заморозків не буде, серйозного зростання цін на цей вид продукції не відбудеться ", — додав економіст.

Ціни на молоко, за словами Олега Пендзина, також підуть вгору. Тварин переводять на закрите утримання, відводять із відкритих пасовищ, вже холодно. Як наслідок — буде падати обсяг молочної сировини, а тому ціна збільшиться, але не сильно. Це буде залежати від погодних умов. Якщо в перші тижні жовтня буде тепло, бабине літо, то зростання цін на молокопродукцію ми побачимо, швидше за все, до кінця місяця.

"Вартість м'яса навряд чи буде сильно зростати. У жовтні немає серйозних свят, предметів для зростання попиту. Максим 1,5-2% зростуть в ціні свинина, яловичина. Курятина може зрости трохи більше, тому що на світовому ринку ціна йде вгору на кукурудзу (корм для курей). Але позамежних цифр точно не буде ", — резюмував Олег Пендзин.

Раніше видання "Коментарі" писало, що за останній тиждень в Україні значно впали ціни на столовий буряк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини