Головна Новини Бізнес фінанси Дріб'язок СРСР, який українці можуть продати за цілий статок: як виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Дріб'язок СРСР, який українці можуть продати за цілий статок: як виглядає (ФОТО)

Деякі монети готові купити за 100 000 гривень

19 березня 2021, 10:50 comments5646
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що українці можуть продавати радянські монети на спеціальних електронних аукціонах, при чому ціна однієї може становити до 100 тисяч гривень. Дану інформацію оприлюднив OBOZREVATEL, з посиланням на профільний аукціон Monitex.

Дріб'язок СРСР, який українці можуть продати за цілий статок: як виглядає (ФОТО)

Дріб'язок СРСР, який українці можуть продати за цілий статок - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що за 20 копійок 1991 року (без позначення монетного двору) в Києві можна продати від 6 500 до 16 500 гривень. Наприклад, монету номіналом 1 копійка 1923 роки (Сівач) на аукціонах готові купити від 50 000 до 100 000 гривень.

Дріб'язок СРСР, який українці можуть продати за цілий статок: як виглядає (ФОТО) - фото 2

Дріб'язок СРСР, який українці можуть продати за цілий статок: як виглядає (ФОТО) - фото 3


Джерело також повідомляє, що ціна 15 копійок, датованих 1931 роком, аналогічно можна продати за великі гроші. Вартість подібної монети також становить від 50 000 до 100 000 гривень.

Дріб'язок СРСР, який українці можуть продати за цілий статок: як виглядає (ФОТО) - фото 4

За даними видання, на профільних сайтах допоможуть не тільки продати монети, а й оцінити їхню цінність. Відзначається, що, чим раніше карбувалася радянська монета, тим дорожче її куплять нумізмати. Також велику суму можна отримати за рідкісні монети, наприклад з дефектами.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що існують різні варіанти дорогих 5 копійок, вартість яких залежить від року випуску, а також деяких особливостей. Це можуть бути відмінності у формі та розташуванні ягід на монеті, накресленні цифр, елементах тризуба та інші. Їх ціна може становити кілька тисяч гривень. Рідкісні монети можна продавати на спеціалізованих електронних аукціонах, а також через популярні сервіси з розміщення оголошень. Однак у другому випадку варто бути особливо обережними, адже нерідкі випадки шахрайства.

Також відомо, що будь-яка монета одна гривня, виготовлена в 1995 році, є цінною і цікавою для нумізматів. Якщо ви маєте таку монету, її можна продати мінімум за 500 гривень, однак є і більш цінні види, вартість яких може дорівнювати близько дев'яти тисяч.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

19 березня 2021, 13:27

К примеру, монету номиналом 1 копейка 1923 года (Сеятель) такой монеты нет, есть один червонец. Источник: https://money.comments.ua/news/finance/meloch-sssr-kotoruyu-ukraincy-mogut-prodat-za-celoe-sostoyanie-kak-vyglyadit-foto-673874.html © Comments.ua


Новини