Головна Новини Бізнес фінанси Е-гривня: у Мінцифрі розповіли, для чого в Україні вводять електронні гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Е-гривня: у Мінцифрі розповіли, для чого в Україні вводять електронні гроші

Введення електронної гривні дозволить українцям повночінно користуватись сервісами Stripe і PayPal

15 грудня 2021, 14:31
Поділіться публікацією:

У Мінцифрі продовжують працювати над розробкою проекту з обігу електронної гривні. У межах цього пілоту частина співробітників державного підприємства "Дія" отримають електронні гроші з можливістю програмування. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації України.

Е-гривня: у Мінцифрі розповіли, для чого в Україні вводять електронні гроші

є-гривня - фото з відкритих джерел

"Цей проєкт дозволить Мінцифрі та Нацбанку проаналізувати ефективність технологічних рішень, які можуть бути використані під час розробки е-гривні. Пілот стане важливим драйвером платіжних інновацій у банківському секторі України", — зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.
Поки що пілот перебуває на етапі підготовки. З його результатами можна буде ознайомитися у 2022 році. Але вже  фахівці сподіваються, що їхні технологічні рішення дозволять об'єднати банківську систему з блокчейн-інфраструктурою та створити екосистему, яка міститиме повний спектр банківських продуктів і операцій з електронними грошима на блокчейні Stellar.
Нині ж точаться дискусії, чи будуть готові українці перейти на електронні гривні та чи відмовляться від класичних банківських карток. Натомість в Уряді сподіваються, що нова технологія зможе, наприклад, попередити нецільове використання грошових субсидій, простимулює галузь у напрямку нових платіжних стартапів та пришвидшить підключення українців до таких потужних платіжних сервісів, як PayPal. Окрім цього, на такий крок чиновники ідуть насамперед для того, аби інтегрувати платіжну систему України до норм Євросоюзу.
Раніше повідомлялось, що повністю запуск електронної гривні очікується у січні 2024 року.
Нагадаємо, нещодавно "Коментарі" писали про те, що робити з фальшивою купюрою, отриманою у банкоматі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини