Головна Новини Бізнес фінанси Експерти назвали Топ 5 помилок під час роботи з грантами
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали Топ 5 помилок під час роботи з грантами

Як уникнути найпоширеніших помилок під час роботи з грантами. Відповідь дала експертка з реалізації грантових проєктів.

3 липня 2023, 17:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Підприємці та організації сподіваються залучити кошти для реалізації своїх проєктів. Одним з популярних способів є гранти, однак помилки можуть завадити отримати додаткові фінанси. Портал "Коментарі" з посиланням на київський аналітичний центр "Клуб експертів" розповідає про 5 найпоширеніших помилок, які роблять початківці для отримання грантів.

Експерти назвали Топ 5 помилок під час роботи з грантами

Топ 5 помилок під час роботи з грантами

Експертка з реалізації грантових проєктів Ольга Шаверіна розповіла про п'ять помилок під час роботи з грантами на які слід звернути увагу.

Перша помилка – недовіра до грантових інструментів. Брак знань про грантові процедури та програми можуть стати причиною для втрати можливостей.

Друга помилка – неприйняття факту, що бізнес є частиною суспільства. Багато грантових програм націлені на розв'язання соціальних питань та реалізацію громадських ініціатив. Підкресливши соціальний аспект проєкту можна отримати більше шансів на привернення уваги до грантодавців.

Третя помилка – зневага до процедур. Недбалість під час оформлення заявки, документів, невиконання всіх вимог може спричинити відхилення гранту.

Четверта помилка – недооцінка підготовки. Для вдалої реалізації проєкту потрібно розробити детальний план проєкту, де буде зазначено його бюджет, аналіз ринку та конкурентів. Для цього потрібна ретельна підготовка та дослідження.

П'ята помилка — нерозуміння партнерства та вибору консультанта. Робота в партнерстві з іншими організаціями або консультантами може збільшити шанси на отримання гранту. Однак неправильний вибір та нерозуміння їх ролі в проєкті можуть створити додаткові конфлікти.

Детальніше про найпоширеніші помилки під час подачі проєкту на грант можна переглянути на відео нижче:

Засновник "Клубу експертів" Максим Уракін повідомив, що Україна у 2022 році отримала міжнародної допомоги на понад 32 млрд доларів. 18 млрд доларів від загальної суми становили гранти. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як відкрити зал для боксу: про які витрати необхідно знати.

Також "Коментарі" писали про те, скільки можна заробити на квітковому бізнесі в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини