Головна Новини Бізнес фінанси Гетманцев розповів, кого з-поміж ФОП звільнять від штрафів та анонсував зміни до закону
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетманцев розповів, кого з-поміж ФОП звільнять від штрафів та анонсував зміни до закону

Данило Гетманцев анонсував зменшення розміру штрафів впродовж перехідного періоду

26 січня 2022, 17:38 comments2116
Поділіться публікацією:

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики і народний депутат Данило Гетманцев анонсував внесення поправок до закону про обов'язкове застосування РРО для підприємців. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Гетманцев розповів, кого з-поміж ФОП звільнять від штрафів та анонсував зміни до закону

В Україні ФОП повинні встановлювати касові апарати, фото з відкритих джерел

Депутат розповів, що буде зареєстровано новий законопроект, який вноситиме правки й голосувати за нього представники монобільшості планують у вівторок, 1 лютого.

Цей документ передбачатиме звільнення від штрафів всіх підприємців заднім числом, а також зменшення суми штрафу в десять разів порівняно з тією, що визначена законом. Станом на 26 січня жодного штрафу для ФОП не було виписано.

"Серед платників єдиного податку, для яких РРО стало обов'язковими з 1 січня, хто встановить РРО, буде сплачувати штраф в сумі 10% від встановлених за законом. Зараз встановлено 100%, до кінця року — 10% Це адаптаційний період, аби люди не лякалися штрафів, аби люди спробували попрацювати й освоїли всі технології", — наголосив нардеп. 

Такий перехідний період, коли штрафи будуть зменшені в десятеро, діятиме до кінця 2022 року для платників єдиного податку, які встановлять касові апарати до 1 березня.

"Ті, ФОП, хто встановлять РРО/ПРРО до 1.03, протягом 2022 року, сплачують штрафи (у разі порушення) у розмірі 10% від встановлених у законі. Ті, хто не встановить – на повну. РРО все встановити повинні, ніяких відстрочок системи не буде", — додав депутат.

 Нагадаємо, що 25 січня під Верховною Радою відбулися сутички між мітингарями та поліціянтами. В результаті затримали 63 осіб.

Як повідомляв портал, щодо запровадження РРО, то дискусію з цього приводу Данило Гетманцев вважає взагалі позбавленою будь-якого сенсу та непотрібною. Тим більше, що касові апарати давно вже запроваджено у всіх цивілізованих країнах Європи, а також у державах, з якими межує Україна. Введені вони також у США та країнах Азії та Африки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

александр

31 січня 2022, 15:49

вы слуги не народа а дьявола гореть вам в огне

инкогнито

28 січня 2022, 10:51

Привыкли скрывать доходы, 15 лет отпахала на предпринимателя, знаю какие доходы, а теперь паника у него

Микола

27 січня 2022, 12:10

Я думаю що цього виродка треба судить за зраду народу. Хто цього прислужника ФСБ в раду пустив?

Валерій

27 січня 2022, 11:57

Закриваємо підприємницьку діяльність-це єдине,що буде мати вплив на можновладців,якщо вони нас не чують.І всі на біржу по безробіттю,тоді вони не про ковід будуть говорити.

ірина

27 січня 2022, 11:52

Кісточку нам кинув.

ірина

27 січня 2022, 11:50

Благодетель ви наш, спаситель. Щоб ти жив з нашого прибутку

Костантин

27 січня 2022, 11:45

Гетьманцеву лично .Какие Вы слуги народа .25 января под зданием Верховной Рады Вас ожидали предприниматели хотели чтобы Вы выслушали их проблемы а Вы убежали через подземный ход как последний трусливый заяц .!.Позор Вам и ещё раз ПОЗОР ПОЗОР!!!!!! Наведите порядок на Митнице а затем беритесь за мелкий бизнес который сейчас в период пандемии еле выживает.Мы платим налоги регулярно а бизнесмены которые ворочают миллиардами не платят ничего и Вы в том же числе .БОГ Вам СУДЬЯ!!!!!

Микола

26 січня 2022, 22:07

Знищують малий бізнес та роблять армію безробітних. А хто сміливий, просто в армію на гарматне м'ясо.. Оце так жити по-новому. Спасибі петру Кровавому.

Петро

26 січня 2022, 18:59

Кап.е.ц, оно такое всё сложное, что мне проще н.а.х закрыть свой га.д.ю.шник и свалить в Польшу клубнику собирать.Идите вы н.а.х со своей грё.б.а.нной зеленой властью и её ип.а.нутыми законами!

ІВАН

26 січня 2022, 18:31

Наскільки огидно слухати і читати. Гетьманцев вирішив за всІх, що, кому і як робити)) ФОПи як "терпіли", де ще терпітимуть такі речі???


Новини