Головна Новини Бізнес фінанси Глава Укрексімбанку подав у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Укрексімбанку подав у відставку

Євген Мецгер пояснює, що зробив такий крок для того, щоб врятувати репутацію банку

11 жовтня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

Глава Укрексімбанку Євген Мецгер подав заяву про власну відставку. Про це повідомляє посадовець на своїй Fecebook-сторінці. 

Глава Укрексімбанку подав у відставку

Євген Мецгер, фото з відкритих джерел

Євген Мецгер пояснює, що зробив такий крок для того, щоб врятувати репутацію банку. Він нагадав, що вся його професійна діяльність пов'язана з цим банком. Євген прийшов туди працювати ще у 2006 році. Хвалиться тим, що через свою наполегливу працю у 2020 році очолив Укрексімбанк. Чиновник каже, що за час його роботи банк розвинувся. За його сприяння реалізувалися сотні проектів, які позитивно вплинули на банк та українську економіку. Лише за цей рік банк отримав прибутку у понад 1,7 млрд гривень. Водночас Євген Мецгер визнає — його пояснення вже не мають сенсу.

"Зрозуміло, що ці пояснення зараз вже не будуть слухати, але банк дійсно працює успішно, цілком законно та згідно із затвердженими пріоритетами. І саме тому для мене було настільки неочікувано – почути звинувачення, які пролунали на адресу банку", — говорить Євген Мецгер.

Глава банку нагадав, що його працівники завжди дотримувались закону та усіх процедур укладаючи договори з клієнтами. Написання заяви про відставку називає своїми висновками тих подій, що минули. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що державний Укрексімбанк видав кредит розміром 60 мільйонів доларів донецькому підприємцю Сергію Брюховецькому. Чоловік володіє бізнесом на окупованій території в Донецькій області і, як з'ясували журналісти проекту "Схеми" (саме через це питання, нібито, стався скандал в банку під час інтерв'ю), платить податки в бюджет угруповання "ДНР". Адвокат Тетяна Матяш зазначає, що Укрексімбанк уже заявив: в Україні стосовно нього немає жодних кримінальних справ. Тому кредит законний. Економічний експерт Олександр Гаврутенко вважає, що в цій історії є два суперечливих елемента, які характеризують ставлення нашої громадськості до такої найважливішої економічної категорії як власність.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини