Головна Новини Бізнес фінанси Хто перемагає на фондовій біржі - Байден чи Трамп: Forbes
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто перемагає на фондовій біржі - Байден чи Трамп: Forbes

Фондова біржа та індекс S&P 500 дають можливість миттєво зрозуміти, що діється в економіці

22 листопада 2021, 19:39
Поділіться публікацією:

Американський фондовий індекс S&P 500 досягнув рекордної величини за президенства Джо Байдена, зауважують експерти видання Forbes.

Хто перемагає на фондовій біржі - Байден чи Трамп: Forbes

Джо Байден і Дональд Трамп - ілюстративне фото Вікіпедії

У четвер 18 листопада 2021 р. відбулось рекордне зростання S&P 500 до значення 4704,54, наступного дня – падіння до 4697,96. Між тим нинішнє значення індексу – 4710.

Індекс S&P 500 – це показник, у який входять дані про котування акцій 500 найпотужніших компаній США. Його використовують для того, щоб миттєво діагностувати ситуацію з економікою країни та спрогнозувати тенденції. В Україні такого інструменту немає.

Фахівець Forbes нагадує, що індекс S&P 500 використовував Трамп, щоб показати свою успішність на посту Президента США. Нинішнє зростання індексу – безпрецедентне, і свідчить про позитивні тенденції в економіці, так як він містить дані про найрізноманітніші підприємства: і технологічні, і ЗМІ, і фармацевтика, і банки та багато інших. 

Для аналізу експерт використав таблицю, у якій усі показники порівнюються з 1929 р. У таблиці видно, що за Байдена індекс зріс у 66 разів, між тим за Трампа – у 62 рази. Хоча вони обидва не досягають рекорду 1995 року, коли зафіксовано зростання у 77 разів – на другий рік  президентства Біла Клінтона. 

Forbes зауважує кілька причин зростання ринку цінних паперів, а також його щоденного коливання:

- програма скорочення Федеральної резервної системи США;

-  підвищення процентних ставок;

- невідомий кандидат на пост голови ФРС;

- подальше поширення коронавірусу;

- тривала інфляція;

- проблеми з поставками товарів та значні додаткові витрати центрального уряду.

Між тим вже у понеділок 22 листопада 2021 р. Джо Байден висунув кандидатуру на пост голови ФРС – Джером Пауел. Джером Пауел був очільником даної структури попередні чотири роки і останні 20 місяці "пройшов випробування вогнем", за словами президента. Сама лише інформація про можливе призначення підкинула індекс S&P 500 до рекордних 4710 пунктів.

Видання "Коментарі" нагадує, що 8 листопада 2021 р. компанія Google досягла піку своєї вартості. Про причини можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини