Головна Новини Бізнес фінанси Кабмін спростив критерії для отримання іпотеки - умови оформлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін спростив критерії для отримання іпотеки - умови оформлення

Уряд зробив отримання іпотеки ще простішим

15 лютого 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Відсьогодні в Україні можна буде отримати іпотеку за спрощеними критеріями. Кабінет міністрів України ухвалив запропоновані Мінфіном зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Міністерства фінансів України. 

 Кабмін спростив критерії для отримання іпотеки - умови оформлення

Доступна іпотека - Кабмін спростив критерії її отримання. Фото: 24tv.ua

Відтак влада виключила визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками.

Раніше аби отримати іпотеку потрібно було перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери. Тепер ці вимоги скасовуються.

Також уряд скасував вимогу про неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 метра квадратних на одного члена сім’ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та ветхих будинків.

Відтак влада сподівається зробити іпотеку доступною для більшої кількості громадян.

Нагадаємо, що українці зможуть брати іпотеку під 7 відсотків. Програма "Доступна іпотека" під 7 відсотків була створена Міністерством фінансів за ініціативи глави держави Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що в Україні з першого липня планують запустити ринок землі, головною задачею якого стане дерегулювання у сфері землеустрою та передача комунальних земель громадам. Проте довкола майбутнього нововведення вже утворилося безліч міфів. Розвіяти їх та прояснити ситуацію зміг старший радник із питань земельних відносин проєкту USAID АГРО Павло Кулинич. Деталі читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що незабаром очікується подорожчання вживаних європейських автомобілів. Чому спостерігається така тенденція, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: facebook.com/minfin.gov.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини