Головна Новини Бізнес фінанси Комунальні тарифи в Україні: чого очікувати в червні
commentss НОВИНИ Всі новини

Комунальні тарифи в Україні: чого очікувати в червні

Експерт спрогнозував, до яких тарифів готуватися українцям

31 травня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

"Коментарі" дізналися прогноз щодо тарифів на житлово-комунальні послуги на червень і перспективу. Чого чекати українцям і чому? Відповіді — в нашому матеріалі.

Комунальні тарифи в Україні: чого очікувати в червні

Тарифи в Україні. Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Як розповів нам голова Союзу споживачів комунальних послуг, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської Ради при КМДА Олег Попенко, ситуація з тарифами на комунальні послуги в червні кардинально не зміниться.

"Вони будуть і далі високими. Газопостачальні компанії вже опублікували свої річні ціни на газ у червні. Ті коливаються від 8 до 13,5 грн за кубометр без вартості розподілу. А з вартістю розподілу тарифи на газ будуть від 10 до 15,3 грн", — пояснив експерт.

За його словами, решта тарифів поки залишаються без зміни. Але в найближчі місяць-два нас чекає зростання тарифів на електроенергію, прогнозує Попенко. Якщо зараз тариф для населення — 1,68 грн за 1 кВт/год, то з 1 липня у Кабміну є плани встановити нові тарифи на електроенергію від 2,3 до 3,5 грн за 1 кВт/год.

"Також вже в найближчий опалювальний сезон нас чекає подорожчання тарифів на тепло і гарячу воду. Скасування Кабміном ПСО (PSO, Public service obligation — спецобов'язки, згідно з якими Нафтогаз зобов'язали продавати газ для населення і Теплокомуненерго — ТКЕ — за зниженою і регульованою ціною, — прим. ред.) та нові ціни на газ для Теплокомуненерго призведуть до того, що більшість ТКЕ змушені будуть підняти вартість своїх послуг на 20-30% вже із жовтня 2021 року", — резюмував Олег Попенко.

Раніше "Коментарі" розповіли, які продукти подорожчають в Україні у червні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини