Головна Новини Бізнес фінанси Курс валют на 26 лютого: в Україні різко подорожчав євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс валют на 26 лютого: в Україні різко подорожчав євро

Долар трохи подорожчав на тлі євро протягом останнього банківського дня

25 лютого 2021, 20:56
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 26 лютого на рівні 27,93 грн за долар. Водночас курс євро на п'ятницю встановлено на рівні 34,15 грн за євро. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Курс валют на 26 лютого: в Україні різко подорожчав євро

Долар і гривня. Фото із відкритих джерел

Офіційний курс долара за останній банківський день знизився на 2 копійки — сьогодні він був на рівні 27,95 грн за дол. Офіційний євро протягом останнього банківського дня також подорожчав на 22 копійки — сьогодні він був на рівні 33,93 грн за євро.

Також Нацбанк встановив курс банківських металів на 26 лютого. Вартість золота встановлена на рівні 49 798,53 грн за унцію, що на 553,91 грн менше, ніж сьогодні. Курс срібла встановлений на рівні 777,89 грн за унцію — на 4,46 грн більше, ніж на 25 лютого. Вартість платини в п'ятницю буде на рівні 35 166,51 грн за унцію, що на 117,12 грн менше, ніж сьогодні.

Крім того, курс Bitcoin сьогодні знову дорожчає і станом на вечір четверга становить 49 565,2 дол. за монету.

Нагадаємо, голова НБУ Кирило Шевченко повідомив недавно, що регулятор може випустити українські електронні гроші — е-гривню, яку відносять до класу цифрових валют центральних банків (СBDС). "Коментарі" розбиралися разом з експертами, наскільки це реалістично і актуально для нашої країни, а також, що зміниться після запуску такої валюти.

Відзначимо, представники інвестиційного банку Goldman Sachs вважають, що висока волатильність криптовалюти не дозволяє їй стати платіжним засобом і робить непридатною для зберігання грошей. Водночас засновник Tesla Ілон Маск дотримується протилежної точки зору, вважаючи, що у популярної криптовалюта є всі шанси бути визнаною у світі традиційних фінансів. "Коментарі" писали, чи означають активні інвестиції в популярну криптовалюта, що вона в недалекому майбутньому займе місце в наших гаманцях і головах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини