Головна Новини Бізнес фінанси Курс валют в Україні: експерти розповіли, що буде з доларом у березні
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс валют в Україні: експерти розповіли, що буде з доларом у березні

Експерти кажуть, що гривня найближчим часом буде стабільною на тлі іноземних валют

1 березня 2021, 22:14 comments1178
Поділіться публікацією:

Офіційний долар в Україні сьогодні досяг позначки в 28 гривень — за останній банківський він виріс на 5 копійок на тлі вітчизняної валюти. Водночас офіційний євро подешевшав на 12 копійок і на завтра курс встановлений на рівні 33,72 грн за євро.

Курс валют в Україні: експерти розповіли, що буде з доларом у березні

Експерти розповіли порталу "Коментарі", чого варто чекати від курсу валют цієї весни і які чинники можуть змінити ситуацію на валютному ринку.

Стабільний курс долара

Інвестиційний банкір, фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса вважає, що курс залишиться стабільним, яким і був з початку року.

"Ситуація зараз дуже сприятлива для національної валюти, — підкреслює експерт. — Продовжують надходити кошти нерезидентів на внутрішній ринок ОВДП. Високі ціни на український експорт: руду, метал, пшеницю, кукурудзу. При цьому гривня не зміцнюється, хоча мала б".

Сергій Фурса не виключає, що справа у проблемах з МВФ, з яким не вдалося укласти угоди.

"Український бізнес може переживати, що є затримка у співпраці з МВФ, що є потенційною кризою. За принципом: тиха українська ніч, але сало краще переховати. Тому не заводять повністю валютну виручку, притримують", — пояснює інвестбанкір.

На думку Сергія Фурси, протягом весни курс гривні буде плюс-мінус стабільним — 27,5-28 грн за долар.

Гривня зміцнилася взимку

Старший аналітик "Alpari" Вадим Іосуб зазначає, що за зиму гривня помірно зміцнилася до іноземних валют.

"Курс долара США, встановлений НБУ, знизився за цей час з 28,4681 до 27,9492 грн (-1,82%). Що стосується курсу євро, то він знизився зовсім незначно — з 33,9596 до 33,9289 грн (-0,09%). Пояснюється це тим, що європейська валюта за цей час зміцнилася до американської. Валютна ж пара EUR/USD зросла за цей час з 1,1930 до 1,2140 (1,76%). Свого максимуму за зимові місяці долар в ході торгів на міжбанківському валютному ринку досягав на початку грудня — близько 28,58 грн. Мінімуму — 9 лютого, близько 27,56 грн. Зниження гривні в другій половині лютого пов'язано з провалом переговорів з МВФ", — пояснює Вадим Іосуб.

За словами аналітика, в найближчий місяць долар може коливатися в діапазоні 27,4-28,5 грн, євро — в діапазоні 33,3-34,6 грн.

"До кінця весни діапазон по долару може бути ширше — від 27 до 29 грн. Зміниться курс до нижньої межі цього діапазону, або до верхньої, буде залежати від успіхів подальших переговорів з МВФ. Тобто, за великим рахунком, від прогресу в судовій і антикорупційній реформах", — резюмує Вадим Іосуб.

Відзначимо, "Коментарі" розбиралися, як рівень інфляції буде відбиватися на депозитних ставках у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини