Головна Новини Бізнес фінанси Монети із СРСР готові купувати за сотні тисяч гривень: які та як виглядають
commentss НОВИНИ Всі новини

Монети із СРСР готові купувати за сотні тисяч гривень: які та як виглядають

Головну роль відіграє не "вік" монет, а рідкість примірника

23 березня 2021, 21:30 comments2049
Поділіться публікацією:

Серед старих монет, які були у вжитку в СРСР, зустрічаються рідкісні екземпляри, які українці можуть продавати на спеціальних електронних аукціонах. При цьому ціна однієї може варіювати в межах 300 тисяч гривень. Про це свідчать дані профільного аукціону Monitex.

Монети із СРСР готові купувати за сотні тисяч гривень: які та як виглядають

Монети з СРСР готові купувати за сотні тисяч гривень: які та як виглядають - фото з відкритих джерел

Так, 20 копійок, датованих 1934 роком, можуть купити за суму від 100 до 300 тисяч гривень, при цьому ціна радянських 15 копійок того ж року — не більше 150 гривень.

Монети із СРСР готові купувати за сотні тисяч гривень: які та як виглядають - фото 2Монети із СРСР готові купувати за сотні тисяч гривень: які та як виглядають - фото 3

На аукціоні також готові купувати дріб'язок, який карбувався у 1942 році, проте його ціна набагато менша. Наприклад, вартість 15 таких копійок у Києві становить від 500 до 3000 гривень. Аналогічна вартість і 10 копійок 1942 року.

Монети із СРСР готові купувати за сотні тисяч гривень: які та як виглядають - фото 4Монети із СРСР готові купувати за сотні тисяч гривень: які та як виглядають - фото 5

Джерело повідомляє, що під час оцінки вартості монет основну роль відіграє не їхній "вік", а рідкість примірника. Також повідомляється, що перш ніж продати або купити монету, варто звернутися за допомогою до фахівців. Це убезпечить вас від шахраїв, з якими нерідко можна зіткнутися у Мережі.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що існують різні варіанти дорогих 5 копійок, вартість яких залежить від року випуску, а також деяких особливостей. Це можуть бути відмінності в формі й розташуванні ягід на монеті, накресленні цифр, елементах тризуба та інші. Їхня ціна може становити кілька тисяч гривень. Рідкісні монети можна продавати на спеціалізованих електронних аукціонах, а також через популярні сервіси із розміщення оголошень. Однак у другому випадку варто бути особливо обережними, адже частими є шахрайства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини