Монету номіналом 25 копійок продають за тисячі гривень: як відрізнити рідкісний дріб'язок (ФОТО)

Відмінності можна знайти у гурті монети

На профільних аукціонах продаються 25 копійок 1992 року випуску за ціною в тисячі разів вищою від номіналу. Так, на одному з електронних ресурсів монету було продано за 17,4 тисячі гривень. Видання OBOZREVATEL розповіло, як відрізнити рідкісний та дорогий дріб'язок.

Монета, продана майже за 18 тисяч гривень, особлива тим, що під час її карбування ще не використовувалися гуртильні верстати, тому ребро таких 25 копійок є гладким. Ця монета одна з перших номіналом 25 копійок, зазначають журналісти.


Ще одну монету такого ж номіналу виставлено на продаж за 4,5 тисячі гривень. Але ціна може суттєво змінитись у більший бік. Особливістю таких 25 копійок є широкий герб, затерте листя, специфічне зображення двійки та гладкі ребра монети.

Видання зазначає, що продавати монети можна на профільних аукціонах. Там є і форуми, де можна дізнатися, чи цінна монета насправді. Нумізмати готові купувати дорого монети будь-яких номіналів, якщо вони мають особливості.

Наприклад, за 50 тисяч гривень було продано 50 копійок 1996 року виготовлення. Така монета є експериментальною, оскільки була викарбувана у кількості близько восьми штук.

Крім того, продають і металеві гривні 1992 випуску. Цінність таких монет залежить від року випуску. На черговому аукціоні гривню купили за 47 тисяч.

Також за тисячі гривень нумізмати купують і 2 копійки 1992 року карбування із зображенням вузького вінка. Зазвичай ціна таких монет коливається в межах від 17 до 30 тисяч гривень.

Раніше на порталі "Коментарі" - Нацбанк вводить в обіг монету "Хотинська битва": як виглядають пам'ятні 5 гривень.