Головна Новини Бізнес фінанси Монету в одну гривню можна продати за 30 тисяч гривень: як виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету в одну гривню можна продати за 30 тисяч гривень: як виглядає

Під час пошуку монети варто звернути увагу на гурт

14 червня 2021, 09:00 comments4260
Поділіться публікацією:

Металеву гривню 1992 року випуску продають в Україні за ціною від 15 до 30 тис. гривень. Її особливістю є гладкий гурт, пише видання OBOZREVATEL.

Монету в одну гривню можна продати за 30 тисяч гривень: як виглядає

Монету в одну гривню можна продати за 30 тисяч гривень - фото з відкритих джерел

Зазначається, що на профільному ресурсі з продажу монет за таку монету просять 30 тис. гривень. На популярному сервісі з розміщення оголошень її продають за 15 тис. гривень.

Річ у тім, що гривня, датована 1992 роком, викарбувана без написів, насічок і малюнків на гурті. Подібні монети випускали в обмеженій кількості, тому тепер вони представляють цінність для нумізматів.

Монету в одну гривню можна продати за 30 тисяч гривень: як виглядає - фото 2

Монету в одну гривню можна продати за 30 тисяч гривень: як виглядає - фото 3

Ті, кому вдасться відшукати таку металеву гривню, можуть продати її на спеціальних сайтах. Також зазначається, що на форумі нумізматів можна проконсультуватися з приводу цінності і реальної вартості монети.

Наприклад, якщо на ребрі гривні є напис "1992", то її ціна буде нижче. Монети з гладким гуртом можна продавати за більшу вартість. Особливістю також є плоский шрифт і розмір поля штампа — 24,5-25 мм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нумізмати в Україні готові купувати старі монети за десятки тисяч гривень. Так, наприклад, 15 копійок 1992 року продаються на профільних аукціонах від 15 до 21 тис. гривень.

Також українці продають монети номіналом у 10 копійок, які датовані 1992 роком, за ціною понад 16 тис. гривень. Про це свідчать дані на профільних сайтах із продажу монет.

Повідомляється, що кілька тижнів тому 10 копійок були продані за 16,6 тис. гривень, а напередодні таку монету купили за 15 тис. гривень. Обидві копійки були виду 4ВАм, а також викарбувані на Луганському монетному дворі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини