Головна Новини Бізнес фінанси Монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч: як виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч: як виглядає (ФОТО)

Ціна монети залежить від року її випуску

27 травня 2021, 09:01 comments3694
Поділіться публікацією:

В Україні нумізмати полюють за старими монетами. Так, наприклад залізну гривню, виготовлену з гладким (без написів, насічок і малюнків) гуртом (ребром) можна продати за тисячі гривень. Залежно від року випуску, ціна такої монети може варіюватися в межах 25 тис. грн. Про це пише OBOZREVATEl, посилаючись на дані профільного аукціону.

Монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч: як виглядає (ФОТО)

Монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч - фото з відкритих джерел

Відзначається, що напередодні одну гривню 1992 року продали за 24,5 тис. грн. Отримати рідкісну монету хотіли 53 учасники. В результаті здобула перемогу краща пропозиція.

Монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч: як виглядає (ФОТО) - фото 2

За залізну гривню 2001 року випуску на аукціоні заплатили 2,3 тис. грн. За монету з гладким гуртом змагалося 36 учасників.

Монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч: як виглядає (ФОТО) - фото 3

За більш ніж за 2 тис. грн на аукціоні придбали гривню, виготовлену у 2013 році. Її тираж складав всього 5 тис. штук, і на ній зображувалися каштани з річного набору.

Монету в одну гривню можна продати за десятки тисяч: як виглядає (ФОТО) - фото 4

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що нумізмати готові купувати монети рідкісних номіналів за тисячі гривень. Також вони полюють за тими з них, які мають брак в карбуванні або вазі.

Також в матеріалі нашого порталу можна прочитати, що деякі українські монети номіналом в 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді й сотень тисяч гривень. Копійки шукають нумізмати, а на профільних аукціонах їх готові купити за цілий статок. Повідомляється, що колекціонери полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Наприклад, 10 копійок, датовані 2008 роком і мають брак виробництва, оцінюються у 250 тисяч гривень. Саме така ціна зіпсованої монети на торгах.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини