Головна Новини Бізнес фінанси На що українці витрачають найбільше грошей: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

На що українці витрачають найбільше грошей: результати опитування

Також відомо, що найчастіше українцям доводиться заощаджувати кошти на поїздках

28 жовтня 2021, 16:48 comments1380
Поділіться публікацією:

Згідно з результатами соціологічного опитування Gradus Research, українці найбільше витрачаються на продукти. На другому місці розташовуються витрати, пов'язані з охороною здоров'я. Про це пише "Україна 24".

На що українці витрачають найбільше грошей: результати опитування

На що українці витрачають найбільше грошей: результати опитування - фото з відкритих джерел

Зазначається, що українці, які живуть у містах із населенням понад 50 тисяч віком від 18-60 років, витрачають найбільші суми на продукти харчування (80%), здоров'я (ліки, медичні огляди, аналізи) (40%) та на одяг ( 27%). Найменші витрати українців – розваги. Там громадяни витрачають 7,9% бюджету.

Опитування також продемонструвало, що найчастіше українцям доводиться економити кошти на поїздках (61%), розвагах (походи в кіно, театри, заклади громадського харчування)(57%), техніці (47%) та одязі (43%).

Зазначається, що громадян опитали шляхом заповнення анкети у мобільному додатку. Розмір вибірки становив 1000 респондентів.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що подорожчало в Україні найбільше в період з вересня 2020 року до вересня 2021 року. Так, ціна на цукор у вересні в річному вираженні підскочила на 88%, а соняшникової олії — на 71,7%. Ціна на транспорт зросла на 10,8% насамперед через подорожчання палива на 31,2%, проїзд у залізничному транспорті на 11,3%.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" розповідалося, що низка заходів Мінекономіки допоможе збільшити заробітні плати у державному секторі. До Кабінету Міністрів України Мінекономіки направило проект із планом заходів щодо зміни системи оплати праці працівників державного сектору: лікарів, вчителів, науковців, діячів культури та ін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини