Головна Новини Бізнес фінанси На скільки може зрости зарплата освітян в Україні - Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки може зрости зарплата освітян в Україні - Шмигаль

В Україні планують зміцнити освітню інфраструктуру

31 травня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував підвищення мінімальної заробітної плати педагогів до середньої зарплати в країні. Про це політик повідомив під час форуму "Україна 30. Освіта і Наука". 

На скільки може зрости зарплата освітян в Україні - Шмигаль

Денис Шмигаль - фото з відкритих джерел

Таким чином протягом 2021 року зарплата вчителів зросте на 30%.

"Цього року ми збільшимо заробітні плати вчителів на 30%, але, звичайно, наша мета – це не менше, ніж середня заробітна плата по країні. Має бути мінімальний базис для вчителів, для освітян", — зазначив прем'єр Шмигаль.


Також Шмигаль додав, що влада має створити сучасну розвинену освітню інфраструктуру, зокрема, попіклуватися про достатню кількість шкіл і дитячих садочків.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року вчителям вже збільшили зарплату на 20%. З цього часу оклад вчителя без категорії становить практично 5000 гривень, а вчителя вищої категорії — майже 6500 гривень.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що середня зарплата в нашій країні приблизно у 2,8 раза вища мінімальної. Якщо вірити статистиці, то за рік доходи українців зросли на 10,1%. Розмір середньої зарплати в Україні становить 14 179 гривень.

Нещодавно стало відомо, хто може заробляти в Україні понад 100 тисяч гривень. Традиційно найбільше заробляють фахівці в IT-галузі. Якщо взяти до уваги локацію, то найбільшу зарплату можна отримати в столиці.

Перше місце в рейтингу посідає архітектор програмного забезпечення. Фахівці цієї вакансії отримують 145 000 гривень. Фахівці Senior З developer отримують трохи менше — 112 000 гривень. Далі йде вакансія Senior Front-End developer, на якій можна заробити 95 000 гривень. На четвертому місці — Magneto developer із зарплатою 95 000 гривень. Замикає список Senior HTML developer із виплатами в 94 000 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини