Головна Новини Бізнес фінанси Нардеп назвав рішення Кабміну щодо підвищення зарплат медикам ідіотським: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп назвав рішення Кабміну щодо підвищення зарплат медикам ідіотським: у чому причина

Тепер мінімальна зарплата лікаря становить 20 000 гривень, медсестри – 13 500 гривень.

12 січня 2022, 17:45
Поділіться публікацією:

Уряд ухвалив рішення про підвищення зарплати медпрацівникам. Ось тільки це рішення ухвалено без належного бюджетного забезпечення. Воно зобов'язало керівників медустанов сплачувати підвищену заробітну плату медперсоналу. Постанова передбачає, що лікарі (крім інтернів) та професіонали з вищою немедичною освітою, які були допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я, мають отримувати щонайменше 20 тисяч гривень. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише нардеп 7-го і 8-го скликань Верховної Ради Олег Медуниця.

Нардеп назвав рішення Кабміну щодо підвищення зарплат медикам ідіотським: у чому причина

Медпрацівники. Фото: з відкритих джерел

Нардеп зазначає, фахівці з початковим рівнем вищої медосвіти та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти теж мають тепер відчути покращення якості життя, адже вони мають отримувати не менше 13,5 тисячі гривень.

Олег Медуниця розповідає, ось лише органи місцевого самоврядування відмовляються фінансувати те, що не профінансувала держава та ухвалили місцеві бюджети без таких призначень.

"Заручниками такої ситуації стають керівники медичних закладів. У них небагатий вибір: скоротити персонал, перевести працівників на скорочений графік роботи та зменшити їм виробниче навантаження, скоротити закупівлі медустанов та на шкоду процесу лікування пацієнтів направити кошти на заробітну плату персоналу. Інакше до них прийдуть правоохоронці. Влада продовжує парад ухвалення ідіотських та шкідливих для держави рішень", – зазначив нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому Кабмін змушений регулювати ціни на продукти і що з ними буде далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини