Головна Новини Бізнес фінанси НБУ назвав найбільш прибуткові і збиткові банки України
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ назвав найбільш прибуткові і збиткові банки України

Нацбанк повідомив, які банки стали найуспішнішими в Україні за перший квартал 2021 року

28 квітня 2021, 10:00 comments1099
Поділіться публікацією:

Стало відомо, які українські банки отримали найвищий прибуток та збитки за перший квартал 2021 року. Дану інформацію опублікував на своєму сайті Нацбанк України.

НБУ назвав найбільш прибуткові і збиткові банки України

Названо найбільш прибуткові і збиткові фінустанови. Фото: plglaw.ua

Найприбутковішим банком виявився ПриватБанк. Компанія задекларувала 2,129 мільярда гривень чистого прибутку. На другому місці виявився Райффайзен Банк Аваль з прибутком 1,47 мільярда гривень. Третю позицію зайняв ПУМБ. Банківська установа задекларувала 1,18 мільярда гривень прибутку.

З найбільшими збитками квартал закрив Правекс-Банк. Компанія втратила 35,966 мільйона гривень. Дещо менше збитків у БТА Банку — мінус 11,5 мільйона гривень. Збитковим став і Український банк реконструкції та розвитку. Установа втратила 9,18 мільйона гривень.

Національний банк зазначив, що за перший квартал 2021 року прибутки принесли 65 з 73 банків, що працюють на території України.

Нагадаємо, що в Україні почали діяти нові правила Нацбанку щодо встановлення додаткових вимог до договорів. Так фінансові установи будуть зобов'язані розкривати повну інформацію про угоди, які підписують з клієнтами. Відтепер у договорах про депозит буде вказано конкретну дату повернення вкладу та інформацію, чи має банк право продовжити її термін дії. Якщо людина бере кредит, вона одразу буде бачити перелік та ціну додаткових послуг, а також умови, за яких можна змінити процентну ставку чи інші платежі. Детальніше про нові правила можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, як шахраї в Україні крадуть PIN-коди банківських карт. Виявляється, аферисти вистежують PIN-коди банківських карт поруч із банкоматами за допомогою камер. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини