Головна Новини Бізнес фінанси Ніякого дрібного шрифту: в Україні ввели нові правила оформлення банківських послуг
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніякого дрібного шрифту: в Україні ввели нові правила оформлення банківських послуг

В Україні почали діяти нові вимоги щодо оформлення кредитів та депозитів в банківських установах

27 квітня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

Відсьогодні почали діяти нові правила Нацбанку щодо встановлення додаткових вимог до договорів. Так фінансові установи будуть зобов'язані розкривати повну інформацію про угоди, які підписують з клієнтами. Про це повідомляється на сайті НБУ.

Ніякого дрібного шрифту: в Україні ввели нові правила оформлення банківських послуг

В Україні почали діяти нові правила оформлення кредитів та депозитів. Фото: om-saratov.ru

Відтепер у договорах про депозит буде вказано конкретну дату повернення вкладу та інформацію, чи має банк право продовжити її термін дії. Якщо людина бере кредит, вона одразу буде бачити перелік та ціну додаткових послуг, а також умови, за яких можна змінити процентну ставку чи інші платежі.

Важлива деталь — всі ці дані мають прописуватися великим шрифтом — не менше 11 друкарських пунктів. Так банки не зможуть включити в договір непомітні умови або ввести клієнта в оману. Окрім того, нові правила забороняють змінювати умови договору без інформування споживача.

Варто зазначити, що нові вимоги будуть стосуватися договорів про споживчий кредит, депозит, а також відкриття та ведення рахунку. Договори всіх цих операцій повинні містити повний опис послуги.

Нацбанк ухвалив нововведення ще 26 січня. Тож у фінансових установ було три місяці, щоб змінити свій підхід до клієнтів.

Нагадаємо, що в Україні в найближчі місяці очікується подорожчання продуктів. Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку України. Так, продовольча інфляція тимчасово прискориться через високі світові ціни. Очікується здорожчання сирих продуктів. Це викликано низькими тогорічними врожаями, а також зростанням світових цін на продовольство. Як прогнозує НБУ, подорожчають і базові продукти з високим ступенем обробки. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати про вісім кроків, які захистять ваші гроші на банківському рахунку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

27 квітня 2021, 18:43

Бред, потому что НБУ незакннно оставил незаконную так называемую офферту, вместо законного договора.


Новини