Головна Новини Бізнес фінанси НБУ оштрафував ComInBank на 7 млн грн - яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ оштрафував ComInBank на 7 млн грн - яка причина

Фінустанові доведеться сплатити штраф за відмивання та легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом

6 вересня 2022, 11:07
Поділіться публікацією:

Національний банк України за порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та поширенню зброї масового знищення, а також валютного законодавства виявлених у серпні 2022 року, застосував до двох банків – АТ "КІБ" та АТ "ОТП Банк , а також тринадцяти небанківських фінансових установ відповідні санкції.

НБУ оштрафував ComInBank на 7 млн грн - яка причина

Com in Bank

Як повідомляє прес-служба НБУ, Акціонерне товариство "Комерційний Індустріальний Банк" (КІБ, ComInBank) було оштрафовано на 6,929 млн грн за порушення вимог частин і пунктів Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінанс та фінансування поширення зброї масового знищення". Порушення полягає у незабезпеченні банком належної організації внутрішньобанківської системи запобігання, протидії та проведення первинного фінансового моніторингу.

Також у НБУ вбачали порушення АТ "КІБ" у неналежному виконанні банком боргу на постійній основі з урахуванням ризик-орієнтованих підходів здійснювати аналіз фінансових операцій клієнтів з метою виявлення фінансових операцій, які, зокрема, не відповідають їхньому фінансовому стану.

Прес-служба ComInBank поки що ніяк не прокоментувала цей штраф і рішення Нацбанку.

Нагадаємо, у лютому поточного року, керуючий редактор бельгійського видання New Europe Ніколас Уоллер опублікував статтю зі звинуваченнями на адресу першого заступника голови правління НБУ Катерини Рожкової та Комерційного індустріального банку (КІБ, СomInBank) нібито у відмиванні коштів і, що банком володіє як власник GML Capital LLP Стефан Пол Пінтер. Журналіст висловив думку, що КІБ міг бути куплений за "брудні" гроші сумнівного походження, порушуючи українські та британські закони.

Тоді голова правління ComInBank Тетяна Путінцева спростувала цю інформацію, розміщену в закордонних та українських ЗМІ, повідомивши, що банк працює в рамках чинного українського законодавства і що Стефан Пол Пінтер є єдиним акціонером СomInBank та відомим британським інвестором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини