Головна Новини Бізнес фінанси Не долар: названа найкраща валюта світу в 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Не долар: названа найкраща валюта світу в 2020 році

Кращою валютою шведська крона стала через дії Центрального банку Швеції

17 грудня 2020, 15:39
Поділіться публікацією:

Фінансові експерти визначили кращу валюту світу у 2020 році. При аналізі грошових одиниць світу лідер позицію отримала шведська крона. Основною причиною цього аналітики називають політику банку Швеції, який не знизив ставку під тиском пандемії, попри серйозний удар по економіці країни. Такою інформацією ділиться Bloomberg.

Не долар: названа найкраща валюта світу в 2020 році

Шведські крони - найкраща основна валюта

На те, щоб завоювати позицію кращої основної валюти, шведської крони допомогло швидке відновлення після мінімуму, який був зафіксований навесні.

Шведський Riksbank став першим центробанком у світі, який на практиці застосував політику негативних ставок.

У липні 2009 року банк знизив ставку, до 0,25%, що, своєю чергою, опустило прив'язану до неї ставку по депозитах до 0,25%. Так шведські банкіри відреагували на світову кризу тих років.

У наступні роки Riksbank підіймав ставку репо до 2,00% і опускав до -0,50%. 8 січня 2020 року регулятор підняв її з -0,25% до 0,00%, де вона і тримається до сьогоднішнього дня.

Як повідомляв портал "Коментарі", влада Швеції почне вивчати можливість переходу країни на цифрову валюту, що стане важливим кроком для самого безготівкового суспільства у світі. Міністр фінансових ринків Пер Болунд сказав, що огляд, розпочатий в п'ятницю, як очікується, буде завершено до кінця листопада 2022 року. Справа очолить Ганна Кинберг Батра, колишній голова фінансового комітету Riksbank. Швеція — одна з перших країн у світі, яка розглядає можливість введення цифрової валюти. Її центральний банк уже запускає пілотний проект з Accenture Plc щодо впровадження електронної крони, заснованої на тій же технології блокчейн, яка лежить в основі цифрових валют, таких як біткойн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини