Головна Новини Бізнес фінанси Новий антирекорд: вперше в історії за місяць держборг України зріс на понад 1,5 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий антирекорд: вперше в історії за місяць держборг України зріс на понад 1,5 млрд доларів

Політичний експерт Віктор Бобиренко прогнозує, що це ще не межа, і в січні буде встановлено новий антирекорд щодо зростання держборгу

30 грудня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Усього за місяць держборг України зріс на понад 1,5 млрд доларів. За даними Мінфіну, 30 листопада держборг України склав 94,15 млрд доларів або 2,56 трильйона грн, а це на 1,52 млрд доларів більше, ніж наприкінці жовтня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє сайт телеканалу "Україна 24".

Новий антирекорд: вперше в історії за місяць держборг України зріс на понад 1,5 млрд доларів

Долари. Фото з відкритих джерел

Новину прокоментував у Facebook політичний експерт Віктор Бобиренко. За його словами, влада на кожному розі розповідає, які вони професіонали і як ефективно працюють, а статистика говорить про інше. І це не якась незрозуміла статистика, а статистика Мінфіну. Цифри показують, що Державний та гарантований державою борг України лише за листопад 2021 року зріс майже на 120 мільярдів гривень, або 1,5 млрд. доларів. Наразі борг України становить 2,56 трлн. грн., або 94,15 млрд. дол.

"Для розуміння – бюджет країни на 2022 рік – 1,49 трлн. грн. Тобто, ми вже маємо майже два річні бюджети. Тільки тут не треба говорити, що це прийнята світова практика. І що там трильйонів американський борг. Зеленський тему боргу активно використав в інформаційній війні проти Порошенка. Тож нагадувати йому про зростання боргових зобов'язань України – це правильно. Бо нічого на дзеркало нарікати, коли пика крива", – зазначив експерт.

Бобиренко зазначає, що Зеленський не соромився кричати з трибуни Верховної Ради: "ми вперше те, ми вперше се". Причому кричав трохи правди і на дві третини блефу, брехні чи бажаних припущень. А тут – уперта річ: Україна вперше в історії має таке нарощування боргу за місяць та рік.

"Я вас потішу: грудневі показники – поб'ють листопадові. І вже 2022 року (і не кажіть, що я не попереджав) борг України перевищить позначку 100 мільярдів. Скажіть Зеленському, нехай він не забуде новорічної ночі сказати нам: "вперше". Ми поаплодуємо. І, до речі, основу цьогорічного боргу становлять ОВДП (облігації внутрішньої державної позики)", – резюмував Бобиренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому держборг України збільшився на мільярди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

30 грудня 2021, 22:01

выбрали тупого клоуна. пожинайте плоды своей тупости

вадим

30 грудня 2021, 15:57

они.же.дауны


Новини