Головна Новини Бізнес фінанси Оренда житла в Україні: експерт розповів, як зміняться ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Оренда житла в Україні: експерт розповів, як зміняться ціни

На вартість оренди нерухомості вплинуть тарифи на комунальні послуги

29 листопада 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта зазначає, що ціна на оренду житлової нерухомості в найближчі три-чотири місяці демонструватиме стабільність. За словами експерта, у сегменті оренди житла у великих містах країни у жовтні-листопаді попит було реалізовано практично повністю. Про це фахівець повідомив виданню "Коментарі".

Оренда житла в Україні: експерт розповів, як зміняться ціни

Оренда житла в Україні: експерт розповів, як зміняться ціни - фото з відкритих джерел

"Очевидно, що з огляду на сезонність, вартість оренди квартир у найближчі три-чотири місяці буде залишатися досить стабільною. Незначні цінові зміни, що не перевищують 1-2%, можливі переважно в сегменті малогабаритних квартир радянської забудови у вдалих локаціях. Саме такі квартири мають попит у понад 60% усіх орендарів", – каже Юрій Піта.

На думку глави АФНУ, на вартість оренди також вплине ціна комунальних послуг. Експерт зазначає, що власники квартир разом із орендарями сподіваються на те, що тарифи, наприклад, на опалення та електроенергію залишаться без істотних змін. У разі різкого подорожчання "комуналки", не виключено, що власники та орендарі шукатимуть компроміс за вартістю проживання у квартирі.

"Ще місяць тому ми говорили про те, що деякі власники можуть надати незначні знижки орендарям на час опалювального сезону. Але такі знижки навряд чи десь декларуватимуться. До того ж, вони можливі за умови проживання квартиронаймачів в квартирі, що орендується, не менше трьох- чотирьох років, але навіть такі випадки можливі лише в 7% від усіх квартир, що орендуються, а ситуація зі зростанням тарифів стане зрозумілою в найближчі два-три тижні.

Раніше експерти для видання "Коментарі" озвучили прогноз тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКУ) на грудень та найближче майбутнє і розповіли, чого чекати українцям і чому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини