Головна Новини Бізнес фінанси Первинний ринок нерухомості: що буде з цінами найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Первинний ринок нерухомості: що буде з цінами найближчим часом

Вартість нерухомості в новобудовах також залежатиме від того, якими будуть темпи розвитку іпотечного кредитування

14 грудня 2021, 11:16
Поділіться публікацією:

За словами засновника та керуючого партнера групи компаній Concept Group Михайла Підвисоцького, сприятливі економічні умови та суттєвий попит призведуть до того, що ціни на нерухомість на первинному ринку можуть збільшитись на 10-15%. Найбільше вартість може коливатись у періоди: квітень-червень, жовтень-грудень включно. Про це експерт повідомив UBR.

Первинний ринок нерухомості: що буде з цінами найближчим часом

Первинний ринок нерухомості: що буде з цінами найближчим часом - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначає, що навесні 2022 року на "первинці" очікується значне зростання попиту. На думку Підвисоцького, покупці будуть зосереджені на квартирах класів комфорт та комфорт плюс (вони відрізняються високою якістю будівництва, а також передбачають створення повноцінного інфраструктурного комплексу).

Експерт додав, що наступного року понад 65% попиту серед нового житла буде зосереджено на одно- та двокімнатних квартирах, площа яких не перевищує 60 квадратних метрів.

Підвисоцький зазначив, що вартість нерухомості в новобудовах також залежатиме від того, якими будуть темпи розвитку іпотечного кредитування, наскільки ефективними є законодавчі зміни у містобудівній галузі, які мають гарантувати безпеку під час придбання нерухомості.

Фахівець переконаний, що для значного підвищення попиту на житло на "первинці" частина іпотечних угод повинна збільшитися до 25-30% від усього обсягу продажів квартир у новобудовах.

"За оптимістичним сценарієм найближчими роками кількість виданих іпотечних кредитів для придбання житла на первинному ринку може становити 40-50% від загального обсягу іпотеки, що може спровокувати новий житловий бум", – зазначив Підвисоцький.

Раніше "Коментарі" писали, що буде з цінами на житло в Україні у грудні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини