Головна Новини Бізнес фінанси Підприємці назвали основні проблеми для бізнесу в Україні: корупція далеко позаду
commentss НОВИНИ Всі новини

Підприємці назвали основні проблеми для бізнесу в Україні: корупція далеко позаду

Українські бізнесмени вказали найбільші проблеми для бізнесу під час війни

26 березня 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У лютому Інститут економічних досліджень та політичних консультацій провів опитування серед українських підприємців про найбільші проблеми для ведення бізнесу під час війни. Виявилось, що корупція не найбільше хвилює українських бізнесменів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Finance.ua.

Підприємці назвали основні проблеми для бізнесу в Україні: корупція далеко позаду

Проблеми українських бізнесменів. Фото з відкритих джерел

Під час опитувань двома основними проблемами для ведення бізнесу українські підприємці вказали перебої з електропостачанням та зростанням ціни та товари чи сировину. За ці два варіанти проголосувало 68% опитаних. У період з листопада по січень на проблеми з електроенергією вказували близько 80% українських бізнесменів. Третьою найбільшою проблемою виявились складнощі з перевезенням товарів по Україні – 51% опитаних вказали цей варіант.

Наступними проблемами для українського бізнесу виявились: небезпека роботи через війну – 40%; проблеми з ланцюгами постачання – 37%; зменшення попиту на послуги чи продукцію – 35%; недостатня кількість робочої сили – 26%.

Усього 2% українських підприємців вказали, що під час війни у них не було проблем з веденням бізнесу. Найменшими проблемами під час війни для бізнесменів стали: блокування податкових накладних – 4%, пошкодження майна та корупція – по 5%.

Переглянути інфографіку з найбільшими проблемами для ведення бізнесу під час війни в Україні можна нижче:

Підприємці назвали основні проблеми для бізнесу в Україні: корупція далеко позаду - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про шанси на найм в IT: скільки відсотків українців отримують роботу.

Також "Коментарі" писали про те, що у Швейцарії закидали банк яйцями: яка причина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 березня 2023, 11:17

Корумпована влада і бізнес давно стали одним цілим - тому корупція не проблема. З ПДВ також проблем немає у тих, хто отримує відшкодування. Мотор Січ Богуслаєва поставляла комплектуючі для Шахедів, Пінчук і Рінат поставляли прокат у Росію - все це проти нас зараз. Ще рошенки та веселки-95. Експорт зерна. Ще і відшкодування ПДВ отримують.

соляник

26 березня 2023, 10:42

Предпрепиматели - это 1 % населения Украины, а мнение 99 % населения режиму, что до ЖОПЫ? - МЫ ДЛЯ РЕЖИМА НАВЕРНО "ЧЕРНЬ И БЫДЛО"! Я знаю, что говорю - я инвалид армии! Свяжитесь со мной - я объясню это реальными доказательствами!


Новини