Головна Новини Бізнес фінанси У Швейцарії закидали банк яйцями: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії закидали банк яйцями: яка причина

Уряд Швейцарії намагається врятувати свій банк від банкрутства коштом державних грошей. Такі дії не сподобались швейцарцям, які прийшли до штаб-квартири банку Credit Suisse та закидали її яйцями.

22 березня 2023, 13:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через банківську кризу, яка пов'язана з банкрутством і можливим продажем банку Credit Suisse, уряд Швейцарії обіцяє виділити 109 млрд франків (близько 111 млрд доларів), що становить 12,5 тис. франків на кожного громадянина країни, тобто чоловіка, жінку чи дитину. Такі дії уряду обурили швейцарців, які вийшли на протести та закидали будівлю яйцями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

У Швейцарії закидали банк яйцями: яка причина

Швейцарці вийшли на протести. Фото з відкритих джерел

Уряд Швейцарії для зміцнення своєї репутації як одного з лідерів фінансового центру у світу, вирішив виділити 109 мільярдів франків, що є значним ресурсом для країни з населенням 8,7 млн осіб. Окрім того, ще 100 млрд виділить Швейцарський національний банк, як недержавну гарантію.

Таким чином загальна сума допомоги для порятунку банку становить 209 млрд доларів. Така сума дорівнює 25% загального ВВП Швейцарії на 2021 рік. Окрім того, допомога банку як мінімум у три рази вища, ніж соціальні виплати швейцарського уряду у 2008 році.

Дії уряду викликали протести у Швейцарії та столиці країни. Саме в Цюриху зібрались близько 200 людей, які вважають несправедливим порятунок багатіїв коштом звичайних громадян. Як наслідок будівлю Credit Suisse у столиці Швейцарії закидали яйцями.

"Нам набридла ідея, що якщо ти достатньо великий, ти отримуєш усе", — скаржиться місцевий мешканець Крістоф Рехштайнер та додає, що "за вихідні влада змінила закон".

Крім грошової допомоги уряд змінив законодавство, щоб обійти схвалення акціонерів та знищив ризикові облігації банку Credit Suisse.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сталось третє за величиною банкрутство банку в історії США. Відомо скільки грошей заблоковано на рахунках.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн за мінімальною зарплатою: на якому місці Україна у 2023 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини