Головна Новини Бізнес фінанси Третє за величиною банкрутство банку в історії США: Скільки грошей заблоковано
commentss НОВИНИ Всі новини

Третє за величиною банкрутство банку в історії США: Скільки грошей заблоковано

Відомо, скільки було грошей на рахунку збанкрутілого банку. Чи зможуть клієнти Silicon Valley Bank повернути скої кошти.

11 березня 2023, 16:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американський банк Silicon Valley Bank (SVB) оголосив про своє банкрутство, яке стало третім за величиною в історії США. У 2008 році падіння банків Lehman Brothers та Washington Mutual призвело до глобальної економічної кризи. Наразі не відомо, чи зможуть повернути свої гроші незастраховані клієнти банку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Третє за величиною банкрутство банку в історії США: Скільки грошей заблоковано

Silicon Valley Bank збанкрутував. Фото з відкритих джерел

Після економічної кризи 2008 року регулювальні органи США встановили більш суворі норми для банків, щоб не повторити глобального банкрутства, проте це не допомогло Silicon Valley Bank. Банк намагався залучити капітал у розмірі 1,8 млрд доларів, щоб компенсувати депозитні витрати, проте вартість казначейських облігацій була швидко підвищена, що й спричинило банкрутство банку.

За даними FDIC банк SVB вважається 16 банком в Сполучених Штатах за величиною і його активи оцінювались у 209 млрд доларів. Як повідомляє видання Reuters 89% депозитних коштів на рахунку банку були не заблоковані. Це означає, що доля 175 млрд доларів залишається у підвислому стані, і невідомо, чи зможуть вони повернутись до власників.

Щоб запобігти краху і мати змогу повернути гроші, FDIC  намагається продати, або об’єднати SVB з іншими банками до 13 березня, коли знову відкриється банк.

Silicon Valley Bank спеціалізувався на допомозі у стартапах і надавав свої послуги багатьом компаніям на початку їх створення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країнці потрапили до списку Forbes "30 до 30. Європа".

Також "Коментарі" писали про те, як боксерська зала може стати бізнесом в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини