Головна Новини Бізнес фінанси Приватні будинки в Україні подорожчали: експерт озвучив прогноз на найближчий час
commentss НОВИНИ Всі новини

Приватні будинки в Україні подорожчали: експерт озвучив прогноз на найближчий час

Зростання вартості вже загальмоване в зв'язку з реалізацією попиту на приватні будинки практично на 90%

19 жовтня 2021, 11:57
Поділіться публікацією:

Із закінченням декількох місяців в Україні зросла ціна на приватні будинки. Так, в період з липня по вересень житло за містом неподалік великих міст (Харків, Київ, Одеса, Львів та Дніпро) подорожчало на 3-5%. Про це UBR розповів голова Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України (АФНУ) Юрій Піта.

Приватні будинки в Україні подорожчали: експерт озвучив прогноз на найближчий час

Приватні будинки в Україні подорожчали: експерт озвучив прогноз на найближчий час - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що станом на сьогодні, за квадратний метр в приватному будинку під Києвом просять 1-1,5 тис. доларів. В інших великих містах вартість подібних об'єктів в середньому на 20% нижче.

За словами Піти, найбільше зросли в ціні будинку, площа яких до 150 кв.м., і які розташовуються до 20 км від межі міста. Ціна на інші будинки виросла порядку на 2,5-3%.

При цьому глава АФНУ зазначає, що зростання вартості вже загальмоване у зв'язку з реалізацією попиту на приватні будинки практично на 90%. Крім того, йде на спад і попит на приватні садиби — кількість потенційних покупців знижується.

Ріелтори прогнозують, що до кінця поточного року, ціни в сегменті приватних садиб будуть стабільними з несуттєвими коливаннями близько 1,5% на будинки з невеликою площею.

"Вартість приватних будинків є максимальною для нинішнього попиту. І подальше зростання цін не буде економічно обґрунтованим. Цінова стабільність може тривати до квітня 2022 року", — сказав Юрій Піта.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, як зміняться ціни на оренду житла в Україні найближчим часом.

Крім того, експерти для інтернет-видання "Коментарі" розповіли, як криза в Китаї може позначитися на цінах на нерухомість в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини