Головна Новини Бізнес фінанси Рейтинг банків за вкладами: де українці зберігають свої гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг банків за вкладами: де українці зберігають свої гроші

Нзвано найбільші банки України

14 лютого 2023, 15:00 comments1328
Поділіться публікацією:

Станом на 1 січня 2023 року в 67 банках перебувало 933,6 млрд гривень коштів фізичних осіб (з яких кошти до запитання — 606,9 млрд гривень). Найбільше вкладів у державному ПриватБанку – 333,9 млрд гривень. Як інформує видання "Коментарі", про це свідчать дані Національного банку України.

Рейтинг банків за вкладами: де українці зберігають свої гроші

Гривні. Фото: з відкритих джерел

За даними НБУ, на другій позиції державний Ощадбанк – 166,7 млрд гривень.

Далі розмістився банк іноземних банківських груп Райффайзен Банк – 57,2 млрд гривень та приватний Універсал Банк – 49,2 млрд гривень. На п'ятому місці банк іноземних банківських груп Сенс Банк – 43,0 млрд гривень. Дещо відстав по кількості капіталу банк ПУМБ, він з 38,0 0 млрд гривень на шостому місці.

Варто зауважити, у січні 2023 року середні відсоткові ставки банків за новими депозитами у національній валюті для населення були на рівні 10,6% річних. Порівняно з кінцем 2022 року ставки практично не змінилися.

Нижче в таблиці ви можете ознайомитися в першої 20-ю банків, яким найбільше довіряють українці по збереженню своїх заощаджень. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ "БАНК ФОРВАРД" до категорії неплатоспроможних.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міністерство інфраструктури України заявило, що Росія саботує перевірки суден, які прямують до українських портів для відвантаження сільгосппродукції. Кількість нових суден, що входять під навантаження, продовжує зменшуватись у портах Одеси. Тим часом Москва надсилає сигнали, що може не продовжити дію "Зернової угоди", термін якої спливає в березні. Чого чекати від битви на продовольчому фронті? Як можуть повестися Росія та Туреччина, що слід робити Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Рейтинг банків за вкладами: де українці зберігають свої гроші - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини