Головна Новини Бізнес фінанси Ринок нерухомості: що буде з цінами на житло восени
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок нерухомості: що буде з цінами на житло восени

Подорожчання квартир, якщо і буде, то за рахунок активності покупців, які купують житло виключно в інвестиційних цілях

10 вересня 2021, 10:29 comments5885
Поділіться публікацією:

Після ажіотажу на ринку нерухомості, який відбувався навесні, починаючи з липня, він кілька "просів", а кількість інвестиційних угод скоротилася практично на 25%. Про це йдеться в матеріалі ТСН.

Ринок нерухомості: що буде з цінами на житло восени

Ринок нерухомості: що буде з цінами на житло восени - фото з відкритих джерел

На думку експертів з Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України (АФНУ), у другій половині року ринок нерухомості пожвавиться, але ситуація з цінами залишиться стабільною: вартість житла в новобудовах може зрости на 5-10%. Все буде залежати від регіону, інфраструктури і локації.

За словами президента АФНУ Юрія Піти, подорожчання квартир, якщо і буде, то за рахунок активності покупців, які купують житло виключно в інвестиційних цілях.

"В Україні лише 7-8% громадян можуть дозволити собі покупку житла за готівкові кошти або за програмами іпотеки або розстрочки. Тому обмежена кількість потенційних покупців і стримує зростання цін", — говорить експерт.

Подібні тенденції фіксують і на вторинному ринку нерухомості. За прогнозами експерта, за підсумками 2021-го року, ціни на квартири можуть зрости на 17-20%. Найбільше збільшиться вартість затребуваноъю категорії квартир — малогабаритних, площею до 50 кв.м, в будинках радянської побудови, розташованих неподалік від метро або з хорошою транспортною розв'язкою.

Причин для подорожчання житла, за словами фахівця, є декілька. Серед них: інфляційні процеси, невпевненість економічної політики держави, а також обмежена дію іпотечних програм.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" розповідалося, що ціни на оренду квартир можуть істотно вирости .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини