Головна Новини Бізнес фінанси Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на оренду житла найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на оренду житла найближчим часом

Оренда житла у листопаді-грудні 2021 року зазнає стресу через чергове підвищення комунальних платежів

27 жовтня 2021, 17:43 comments1197
Поділіться публікацією:

Як і чому може змінитися ринок оренди житла в Україні (з огляду на фактор ковіда, можливого локдауну, підвищення тарифів)? Які важливі рішення у цій галузі може ухвалити влада (як позитивні, так і негативні)? На ці питання виданню "Коментарі" відповів експерт із нерухомості Михайло Артюхов.

Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на оренду житла найближчим часом

Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на оренду житла найближчим часом - фото з відкритих джерел

"Найскладніше в період локдаунів доводиться власникам нерухомості в готельному, торговому та офісному сегментах. Водночас, криза дає зростання в сегменті логістичної (де орендарі з галузі електронної комерції) та виробничої нерухомості (де високий рівень автоматизації)", — каже експерт.

Михайло Артюхов зазначає, що оренда житла у листопаді-грудні 2021 року зазнає стресу через чергове підвищення комунальних платежів. Оренда не подорожчає. Комунальні подорожчають. Причому у кожному сегменті по-різному буде. Важко узагальнити.

"Одвічне питання — хто за це заплатить? — вирішуватиметься на користь власників нерухомості, тобто за рахунок орендарів. Враховуючи високий рівень вакантності в різних сегментах нерухомості буде ротація орендарів. Люди у нас заповзятливі, а доходи населення і малого/середнього бізнесу не зростають , на жаль. Відповідно, бажання власників нерухомості підвищити ціни на оренду житла приречене на провал — орендарям є куди переїхати. Отже, домовляться", — резюмував експерт.

Зазначимо, що раніше президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта розповів виданню "Коментарі" про цінову ситуацію на ринку житла в Україні в листопаді, пояснивши, які зміни можуть статися і чому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини