Головна Новини Бізнес фінанси Що треба знати про роботу криптовалютних бірж, щоб не втратити гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Що треба знати про роботу криптовалютних бірж, щоб не втратити гроші

Які є особливості, відмінності криптовалютних бірж й скільки можна вкладати в цифрові гроші

17 червня 2022, 15:10 comments1183
Поділіться публікацією:

Чимало українців інвестують в криптовалюту, акції, віртуальні активи, чи навіть займаються майнінгом криптовалют. Адже це не лише тенденція, а й ринок, що активно росте у світі. Що треба розуміти про криптобіржі, як вони працюють, які їх види, особливості та відмінності розповідає експерт.

Що треба знати про роботу криптовалютних бірж, щоб не втратити гроші

Фото ілюстративне / Pixabay

Олександр Болтян, аналітик компанії Esperio, наголошує, що криптобіржі потрібні для продажу/купівлі цифрових активів між трейдерами. Більш того, деякі криптобіржі інтегрують фіатні шлюзи всередині свого функціонала. Це означає, що клієнт використовує свій банківський рахунок або кредитну картку, щоб придбати криптовалютні активи. Різні види криптобірж застосовують різні підходи до ведення свого бізнесу.

Одні платформи приваблюють клієнтів простим і зручним інтерфейсом, інші — низькими торговими комісіями, треті навчають користувачів з нуля, тоді як четверті орієнтовані професійних трейдерів.

На класичних біржах клієнт використовує свої фіатні гроші чи криптовалюту, щоб обмінювати активи. Є P2P біржі криптовалют, там робота йде не лише з криптовалютами. Клієнт може продавати та купувати активи в інших фізичних осіб або компаній, але на конфіденційних умовах.

Є деривативні біржі, де людина торгує різницею ціни. По суті це як робота на форекс.

Централізовані біржі — найвідоміші та традиційні біржі в криптовалютній галузі. Тут можлива торгівля як криптовалютами, і фіатними грошима. Також однією з особливостей таких майданчиків є те, що вони знаходяться під централізованим управлінням компаній, яким належать. Популярність криптовалютних бірж можна визначити частотою згадування у ЗМІ, кількістю користувачів, що спочатку обумовлено маркетинговим бюджетом.

"Відмінності криптовалютних бірж від фондових та валютних ринків у тому, які активи представлені на продаж. На валютній арені представлені валюти, на фондовому ринку індекси та акції, а на криптовалютній біржі – криптовалюти. Відповідаючи на запитання про те, як заробити на крипто біржі, ми наголосимо на тому, що цьому потрібно вчитися. Везіння на ринку немає. Є закономірності технічного та фундаментального характеру, систематично використовуючи які, ви заробите. Кількість валюти, яку необхідно ввести в систему для роботи, кожен визначає сам. Це має бути сума грошей, яку не шкода втратити", — наголошує експерт.

За його словами, 90% криптоінвесторів втрачає свої гроші, не розуміючи причин зміни цін на крипторинку. Для того, щоб торгувати на біржі криптовалют потрібно чітко розуміти як завести гроші на біржу, які комісії ви платите, скільки ви втрачаєте на конвертаціях валют, як відкривати угоди, як й де ви платите комісії при виведенні грошових коштів, які причини покупки тієї, або іншої валюти та за якою ціною ви будете готові закрити угоду. Незалежно від того, прибуткова вона, чи збиткова.

Як писав портал, експерти назвали причини падіння ринку криптовалюти й що буде з біткоїнами



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини