Головна Новини Бізнес фінанси Швеція має намір повністю перейти на цифрову валюту
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція має намір повністю перейти на цифрову валюту

Уряд Швеції має намір на політичному рівні приймати рішення про повне впровадження цифрового валюти

15 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Уряд Швеції почне вивчати можливість переходу країни на цифрову валюту, що стане важливим кроком для найбільш безготівкового суспільства в світі.

Швеція має намір повністю перейти на цифрову валюту

ФОТО: The Block Crypto

Міністр фінансових ринків Пер Болунд сказав, що огляд, розпочатий в п'ятницю, як очікується, буде завершено до кінця листопада 2022 року. Справу очолить Ганна Кінберг Батра, колишній голова фінансового комітету Riksbank.

Швеція — одна з перших країн у світі, яка розглядає можливість введення цифрової валюти. Її центральний банк уже запускає пілотний проект з Accenture Plc щодо впровадження електронної крони, заснованої на тій же технології блокчейн, яка лежить в основі цифрових валют, таких як біткойн.

Губернатор Стефан Інгвес заявив в жовтні, що будь-яке рішення про випуск електронної крони необхідно приймати на політичному рівні. З точки зору уряду, Болунд сказав, що "вкрай важливо, щоб ринок цифрових платежів функціонував безпечно і був доступний для всіх".

"В залежності від того, як розроблена цифрова валюта і які технології використовуються, це може мати серйозні наслідки для всієї фінансової системи", — сказав він.

За оцінками Riksbank в жовтні, використання готівки в Швеції впало до найнижчого рівня за всю історію, оскільки пандемія прискорює відхід від банкнот і монет. Згідно з дослідженням банку, менше 10% всіх платежів в Швеції здійснюються готівкою.

Ще в 2018 році Банк міжнародних розрахунків підрахував, що Швеція є найбільшим безготівковим суспільством в світі, що вимірюється у відсотках від валового внутрішнього продукту.

Як повідомляло видання "Коментарі", криптовалюта Facebook отримає нову назву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини