Головна Новини Бізнес фінанси Швейцарський банк Credit Suisse заморозив третину російських активів
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарський банк Credit Suisse заморозив третину російських активів

Credit Suisse заблокував понад 19 млрд доларів (17,6 млрд швейцарських франків) активів, що належать росіянам.

14 лютого 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

Вказана сума становить третину всього задекларованого майна росіян у Швейцарії. Як пише “Економічна правда”, про це повідомляє газета Sonntags Zeitung, інформують “Коментарі”. 

Швейцарський банк Credit Suisse заморозив третину російських активів


За інформацією у медіа, із всієї замороженої суми лише 4,32 млрд належать особам, яких раніше швейцарська влада включила до санкційного списку. Решта 14,7 млрд доларів — власність осіб, які потрапили під санкції в інших державах. Разом з тим, фінустанова заморозила кошти російського Центробанку. 


Також відомо, що раніше державний секретаріат економіки Швейцарії заморозив російських активів на 8,1 млрд доларів та 15 об’єктів нерухомості. Ці заходи — складова санкцій, накладених на росію за неспровоковане вторгнення в Україну. 

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка регулює продаж конфіскованих російських активів та майна в Україні.У ній уряд вирішив запустити відкритий продаж цього майна через аукціони, в яких зможе взяти участь український чи іноземний бізнес. Аукціони будуть проходити за тим самим принципом, що й мала приватизація під наглядом Фонду державного майна. За словами економіста Андрія Новака, ідея сама по собі правильна, але для неї потрібен вдалий час, адже вартість усіх активів на території держави, де відбувається війна, мінімальна. На думку Дмитра Яблоновського, у держави мало варіантів, що робити із конфіскованими об'єктами. По суті або уряд сам має їх зберігати, використовувати, або продати. Продаж через аукціони — найкраще рішення, вважає він. Економічний експерт Данило Монін теж скептичний в оцінці можливості виручити великі кошти з аукціонів. Однак припускає, що можливо знайдуться люди, які готові будуть купити активи дешево, щоб потім після війни задіяти у більшому обсязі чи перепродати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини