Головна Новини Бізнес фінанси Справа про мільярд гривень Дельта-банку: що відомо слідчим
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа про мільярд гривень Дельта-банку: що відомо слідчим

Підозрювані володіють сотнями земельних ділянок та мають мільйонний рахунок за кордоном

12 жовтня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:

Прес-служба Офісу Генерального прокурора інформує, що керівникам Дельта-банку та працівникам партнерської фінансової установи оголошено підозру та визначається запобіжний захід.

Справа про мільярд гривень Дельта-банку: що відомо слідчим

Обшук у справі Дельта-банку - фото прес-служби Офісу Генерального прокурора

Слідчі з'ясували, що незаконною діяльністю займались: Голова Спостережної ради (колишній власник банку), Голова Ради директорів та двоє його заступників, директор  фінансової компанії, яка співпрацювала з банком. Протягом трьох років – з 2012 р. до 2015 р. – працівники банку видавали кредити, які від початку були збитковими – деякі навіть без застави. Далі права на вимоги за цими кредитами передавались іншій кампанії, яка і отримувала кошти і майно. Сумнівних оборудок уклали на один млрд грн.

Правоохоронці провели 14 обшуків у домівках підозрюваних. Було накладено арешт на 200 земельних угідь, які належали Голові Спостережної Ради Дельта-банку. Ділянки розташовані у Київській, Івано-Франківській, Чернігівській областях. Голови ради директорів мав на банківському рахунку у швейцарському банку один млн дол. – їх також заарештовано. Майно інших підозрюваних ще розшукують.

Справа про зловживання у Дельта-банку розслідується Головним слідчим управлінням Національної поліції України. П'ятьом особам оголошено підозру згідно з ч. 5 ст. 191 ("Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні") та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України ("Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів"). Якщо їх буде визнано винними у оборудках на один млрд грн, вони можуть бути покарані: або сплатити штраф у розмірі від 850 грн. до 4250 грн , або отримати до 3-4 років ув'язнення.

Про розслідування в Укрексімбанку, через яке виник конфлікт з журналістами, читайте у одному з матеріалів видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини