Головна Новини Бізнес фінанси Стало відомо, коли, кому та на скільки підвищать пенсію в Україні у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли, кому та на скільки підвищать пенсію в Україні у 2021 році

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про строки та суми індексації пенсій в Україні у 2021 році: буде три етапи підвищення

6 квітня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

У 2021 році в Україні планують тричі підвищувати пенсії. Про це розповів на своїй сторінці у Facebook прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Стало відомо, коли, кому та на скільки підвищать пенсію в Україні у 2021 році

Пенсії в Україні. Фото з відкритих джерел

За його даними, проведено індексацію пенсій за березень, під яку підпало 8 мільйонів українських пенсіонерів. Загалом виплати склали 43 мільярди гривень, що на 20% більше, ніж цього місяця у 2020 році.

За словами голови Кабміну, у квітні вже розпочали індексацію пенсій для працюючих пенсіонерів. Передбачається, що вона охопить 400-600 тисяч українців. Збільшення у кожного буде своє, оскільки воно залежить від страхового стажу та доходу.

Планується три етапи підвищення пенсій в Україні у 2021 році:

- З 1 липня. Збільшення надбавок за понаднормовий стаж, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також пенсій за особливі заслуги та мінімальної пенсії.

-  З 1 жовтня. Щомісячні доплати до пенсії до 400 гривень для пенсіонерів віком 75-80 років.

- З 1 грудня. Підвищення мінімальної пенсії та збільшення надбавок до виплат окремим категоріям громадян.

Раніше стало відомо, скільки українців отримують пенсію менше двох тисяч гривень. У Мінсоцполітики заявили, кількість пенсіонерів із такою пенсією в Україні з минулого року скоротилася.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики хочуть по-новому рахувати прожитковий мінімум. Голова Мінсоцполітики розповіла, які категорії населення будуть у пріоритеті.

Як пояснила міністр, реальний прожитковий мінімум визначають на основі даних про продуктові набори. Але офіційний і реальний прожитковий мінімуми відрізняються удвічі, тому в міністерстві розглядають варіант введення нової методології підрахунку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини