Головна Новини Бізнес фінанси Гетманцев пояснив, скільки коштуватиме українцям розмитнення машини на єврономерах
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетманцев пояснив, скільки коштуватиме українцям розмитнення машини на єврономерах

Визначена конкретна сума для розмитнення «євроблях»

23 лютого 2021, 11:18
Поділіться публікацією:

Максимальна сума, яку доведеться заплатити за розмитнення автівки, ввезеної з Європи до 2021 року, становить 1000 євро. Про це розповів в інтерв’ю виданню "Коментарі" голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Слуга Народу" Данило Гетманцев.

Гетманцев пояснив, скільки коштуватиме українцям розмитнення машини на єврономерах

Фото з відкритих джерел

Так, днями Верховна Рада підтримала закон про "євробляхи". Як пояснив нардеп, для тих, хто буде ввозити авто цього року, ніяких особливих умов законом не передбачається. Ввіз відбувається на загальних підставах.

"Якщо ми говоримо про ті авто, які були ввезені до нового року, то є можливість розмитнення за формулою, що передбачається законом. Верхня межа платежу встановлюється в розмірі 1000 євро. Незалежно від того, скільки виходить за формулою, 1000 євро – сума, яку максимально сплатить особа за розмитнення транспортного засобу. Але може бути і менше", — розповів Гетманцев.

За його словами, влада має у цьому контексті як мінімум дві мети.

"По-перше, ми хочемо дати можливість людям, які ввезли ці автомобілі, врешті-решт поставити крапку в цій дискусії та більше до неї ніколи не повертатися, — сказав нардеп. — По-друге, ми не хочемо, аби той бізнес, який сформувався навколо ввезення до України автомобілів на єврономерах, продовжував свою діяльність. Він заробляє, фактично, на ухиленні від оподаткування. Жодних пільг на майбутнє не передбачається. Мало того, одразу після завершення пільгового періоду, санкції за використання нерозмитнених авто почнуть працювати".

Як повідомлялося, експерти оцінили темпи "Великого будівництва" Зеленського. Щоби наблизитися до показників мережі автодоріг Польщі, нашій країні знадобиться 615 років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини