Головна Новини Бізнес фінанси Стало відомо, в які дні тижня найкраще купувати і продавати долари в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в які дні тижня найкраще купувати і продавати долари в Україні

Експерти розповіли, як обраний для обміну валют день тижня може вплинути на суму

1 квітня 2021, 20:00 comments7002
Поділіться публікацією:

Упродовж тижня в поведінці долара спостерігаються певні закономірності. Наприклад, по неділях долар краще не продавати. Про це йдеться в статті видання "Коментарі".

Стало відомо, в які дні тижня найкраще купувати і продавати долари в Україні

Фото з відкритих джерел

Як розповів керівник компанії Perfomance Management Сергій Сароян, початок і завершення тижня найчастіше відзначені непривабливим курсом — на цьому банки заробляють. Тобто, об'єктивних причин для того, щоб курс був невигідним, немає.

"Курсоутворення в Україні не передбачає якихось форс-мажорів вихідного дня, від яких можуть страхувати себе в тій же Європі. Якщо в Європі відбувається форс-мажорна обставина на вихідних, це позначається різким падінням курсу євро на відкритті торгів у понеділок, але у нас такого немає", — зазначає експерт.

Проте, курс на початку і в кінці тижня систематично менш вигідний, ніж серед тижня.

Аналогічна ситуація з курсом валюти спостерігається перед довгими банківськими вихідними — наприклад, травневими святами або Новим роком. Розуміючи підвищений попит, банки зазвичай змінюють курс в невигідну для бізнесу і населення сторону.

Продавати валюту Сергій Сароян радить в розпал сезон відпусток або відразу після нього. Бо вважається, що всі, кому потрібно, вже поміняли валюту, і банки повертають курс в нормальний стан, звужуючи спред.

А ось купувати долари експерт рекомендує серед тижня і через якийсь час після довгих свят.

Серед тижня гіршими днями для продажу доларів експерти одностайно називають вихідні. Але економіст Борис Кушнірук зазначає, що передбачити, наскільки вигідний курс виставлять обмінки у вихідні, практично нереально. Число працюючих точок обміну в вихідні незрівнянно менше, ніж в робочі дні. Банки не мають уявлення, як почнеться тиждень, тому виставляють велику різницю між купівлею і продажем.

"У загальному випадку можна говорити про те, що в той час як курс продажу доларів буде більш-менш наближений до реальності, курс покупки буде сильно занижений, — вважає Кушнірук. — Але ж у вихідні валюту, в основному, саме продають, і це з великою часткою ймовірності буде невигідною для клієнта операцією".

Аналітик компанії Alpari Максим Пархоменко дає таку пораду: долари краще купувати при низькій амплітуді зміни курсу протягом тижня. За його словами, в середньому курс змінюється в тиждень на 30-40 копійок, і все, що нижче, — хороший період для покупки. Тобто, чим слабкіше зростає або падає курс, тим краще будуть умови для покупки. Тоді як з продажем доларів зворотна ситуація: якщо курс виріс більш, ніж на 70 копійок за тиждень — це хороші умови для продажу доларів, але вже на наступному тижні.

Раніше повідомлялося, в яку пору року краще за все купувати валюту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини