Головна Новини Бізнес фінанси Стало відомо, як може змінитися ціна на золото найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як може змінитися ціна на золото найближчим часом

Експерти спрогнозували, що буде відбуватися на ринку золота в квітні

2 квітня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

На ринку золота в квітні буде спостерігатися досить спокійна ситуація. Про це йдеться в статті видання "Коментарі".

Стало відомо, як може змінитися ціна на золото найближчим часом

Фото з відкритих джерел

Незважаючи на те, що з початку року ціни на золото дещо просіли, в квітні різких рухів не буде, вважає економіст Владислав Банків.

Тоді як аналітик Олексій Кущ прогнозує, що золото, швидше за все, продовжить падіння, а "точкою опори" можна вважати позначку в 1700 доларів за унцію — все буде крутитися навколо цього рівня. У зв'язку з цим експерт радить звернути увагу на срібло, яке має більше шансів на перехід в зростання, ніж золото.

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що з золотом все просто і зрозуміло.

"За ступенем відновлення американської економіки інтерес до золота падає, відповідно, падають і ціни на нього, — пояснює експерт. — Тому зараз в світі чекають зниження цін на золото або, точніше, уповільнення його динаміки, коли попит і ціни істотно змінюватися не будуть".

За словами Охріменка, вартість золота на рівні 1700 доларів за унцію буде ще довго у нас перед очима. Справа в тому, що золото дорожчає в період криз і паніки. Але світова економіка вже почала відновлення.

Нагадаємо, ситуація з коронавірусом в Україні може вдарити по гривні. Аналітик назвав діапазон курсу, в якому опиниться гривня до долара найближчим часом. За словами експерта, головні чинники ринку — епідеміологічна ситуація і обстановка на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що коливання курсу долара залежать від сезону. Експерти розповіли, в яку пору року найчастіше дешевшає долар в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини