Головна Новини Бізнес фінанси Українці не поспішають купувати квартири на "вторинці": що буде з цінами на житло
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці не поспішають купувати квартири на "вторинці": що буде з цінами на житло

Після завершення карантинних обмежень потенційні покупці поступово повертатимуться на вторинний ринок нерухомості

18 листопада 2021, 09:51 comments6382
Поділіться публікацією:

За словами голови Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) (АФНУ) Юрія Пити, цього місяця у великих українських містах (Київ, Харків, Одеса, Дніпро) очікується скорочення попиту на вторинному ринку житла в межах 17-20%. Про це пише видання UBR.

Українці не поспішають купувати квартири на "вторинці": що буде з цінами на житло

Ціни на житло в Україні - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що у другій половині вересня та жовтня кількість потенційних покупців знизилася приблизно на 10-15%.

У свою чергу, попит на найбільш затребуване житло (квартири до 50 кв.м, переважно в радянських будинках із вдалим місцезнаходженням) скоротився всього на 5-7%.

Юрій Піта зазначив, що зменшення кількості угод у найбільших українських обласних центрах навряд чи зможе призвести до суттєвого здешевлення квартир. Експерт зазначає, що у 70% нерухомості, що продається, вартість залишатиметься незмінною. У 20% квартир можливе зростання цін до 5%. Зниження вартості до 3% очікується лише у 10% об'єктів.

Голова АФНУ також вважає, що після завершення карантинних обмежень потенційні покупці поступово повертатимуться на вторинний ринок нерухомості.

Нагадаємо, що раніше експерт у галузі нерухомості Михайло Артюхов розповів інтернет-виданню "Коментарі", що зміниться на ринку оренди нерухомості найближчим часом (з огляду на коронавірус, адаптивний карантин та підвищення тарифів), а також які важливі рішення в цій галузі можуть бути прийняті .

Також на порталі "Коментарі" — ціни на оренду житла в Україні зростають: у якому місті найдешевше винайняти квартиру. Кількість розміщених пропозицій щодо оренди квартир в останні кілька місяців зменшилася.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини