Головна Новини Бізнес фінанси Українці витрачають на цигарки понад 800 доларів на рік: скільки коштує пачка в інших країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці витрачають на цигарки понад 800 доларів на рік: скільки коштує пачка в інших країнах

Україна знаходиться на 19 місці в рейтингу зі 104 країн за вартістю цигарок

31 жовтня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

Згідно з дослідженням аналітиків Picodi.com, курці в Україні витрачають на цигарки близько 823 доларів на рік. Така сума сягає 15% від середнього доходу українців за рік після сплати необхідних податків. При цьому пачка в країні коштує в середньому 2,26 доларів, пише UBR.

Українці витрачають на цигарки понад 800 доларів на рік: скільки коштує пачка в інших країнах

Українці витрачають на цигарки понад 800 доларів на рік: скільки коштує пачка в інших країнах - фото з відкритих джерел

Фахівці зазначають, що Україна знаходиться на 19 місці у рейтингу зі 104 країн за вартістю цигарок. Наприклад, у Польщі (57 позиція у рейтингу) пачка коштуватиме близько 4,65 доларів, а в Молдові (11 позиція) – 1,68 доларів.

У свою чергу найдорожче сигарети коштують в Австралії. За пачку в середньому просять 25,63 доларів. Зазначається, що така вартість є результатом усвідомленої політики влади, яка спрямована на зниження кількості курців у країні. До трійки країн, де сигарети коштують найдорожче, також входять Ірландія – 16, 49 доларів та Англія – 15,66 доларів.

При цьому найнижча вартість цигарок у Нігерії – 0,97 доларів за пачку, а також у Казахстані – 1,18 доларів.

Що стосується витрат курців, то рейтинг серед європейських країн очолює Албанія. Жителі країни витрачають 23% від середнього доходу на цигарки на рік. Це становить близько 1140 доларів.

Зазначається, що, за даними за 2019 рік, всього у світі близько 1,14 млрд курців. У Всесвітній організації охорони здоров'я називають таку кількість тютюновою епідемією, яка вбиває близько 8 млн людей щороку.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні очікується суттєве подорожчання цигарок, яке відбудеться у січні наступного року. Такі процеси передбачені законодавством України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини