Головна Новини Бізнес фінанси Українці все більше відмовляються від готівки: з карти на карту переводять в середньому по 1420 гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці все більше відмовляються від готівки: з карти на карту переводять в середньому по 1420 гривень

За рік українці на 16% частіше стали розраховувати безготівковим способом

11 серпня 2020, 23:26
Поділіться публікацією:

Українці стали рідше знімати гроші з банківських карт і все більше використовувати безготівкові розрахунки. Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Українці все більше відмовляються від готівки: з карти на карту переводять в середньому по 1420 гривень

Так, за даними регулятора, протягом перших шести місяців 2020 року кількість операцій із використанням платіжних карток склала 2,7 млн штук, а їх сума — 1,78 трлн грн. За даними НБУ, ці показники вище на 16,6% і 7,0% відповідно в порівнянні з цим же періодом 2019 року.

Згідно з дослідженням, 86,1% від загальної кількості операцій з грошима доводиться на безготівковий розрахунок. Всього жителі нашої країни в період з січня по червень нинішнього року розплатилися безготівковим способом на 982,9 млрд грн.

Найбільше грошей українці перерахували з карти на карту — 42,3% від усіх операцій з картами і в середньому за одну операцію переводили 1420 грн. Але ось карти частіше використовували карти для того, щоб розплатитися за покупки в торговельних мережах — 49,5%.

Крім того, люди все більше використовують безконтактні способи оплати. Так, на безконтактні карти, смартфони та інші NFC-пристрої припало близько 50% від загальної кількості безготівкових розрахунків.

Варто відзначити, що за рік кількість точок, які приймають платіжні карти за рік зросла на 33,5% і зараз кількість платіжних терміналів в торгових мережах становила 8500. А ось кількість торгових POS-терміналів зросла лише на 5,0%. Функція безконтактної оплати є в 84,3% з них.

У Нацбанку також розповіли, що українці на 12% рідше стали знімати гроші в банкоматах.

Нагадаємо, НБУ вніс зміни в Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних і обігових монет національної валюти України. Регулятор "визначив, що приймати і передавати значно зношені банкноти для дослідження в центральний банк можуть не тільки уповноважені банки, але і всі інші українські банки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини