Головна Новини Бізнес фінанси Українці зможуть дізнатися розмір майбутньої пенсії: як це зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть дізнатися розмір майбутньої пенсії: як це зробити

Міністерство соціальної політики розробило спеціальний калькулятор, для тих, хто хоче дізнатися, яку пенсію отримуватиме в майбутньому

22 квітня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Відтепер кожен громадянин України може заздалегідь дізнатися розмір своєї пенсії, розрахувавши її. Оскільки це питання хвилює багатьох українців, Міністерство соціальної політики розробило спеціальний калькулятор. Про це повідомляє Мінсоцполітики на своєму Telegram-каналі.

Українці зможуть дізнатися розмір майбутньої пенсії: як це зробити

Пенсію в Україні можна прорахувати заздалегідь - онлайн калькулятор. Фото: shkolazhizni.ru

Щоб дізнатися, яку пенсію отримуватиме людина, варто зайти на портал Пенсійного фонду та відкрити спеціальний калькулятор.

Поетапні кроки:

1. Авторизація. Зайти у свій особистий кабінет можна за допомогою цифрового підпису або системи інтегрованої ідентифікації GOV ID. Якщо ви не зареєстровані на порталі, можна швидко створити свою сторінку кількома способами.

2. Знайти на сайті пенсійний калькулятор, або забити його в пошуку.

3. Можна обрати алгоритм розрахунку, актуалізувати дані трудової діяльності. Потім натиснути кнопку "Зберегти та розрахувати".

Далі вам повідомляється розмір вашої майбутньої пенсії. Сума пенсії базується на персональних даних, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України та Електронної трудовій книжці, а також додатково введеної користувачем інформації.

Додатково пенсійний калькулятор формує протокол, який показує всі складові виплати: помісячний розрахунок заробітної плати і страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо.

Нагадаємо, що з вересня 2021 року в Україні діятиме новий порядок отримання пенсій. Йдеться про переведення пенсійних виплат на банківську картку. Як виплачуватимуть пенсії, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" запитав експертів, як пенсіонери отримуватимуть свої гроші. Їхні думки читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/MinSocUA
comments

Обговорення


Новини