Головна Новини Бізнес фінанси Українець заборгував monobank майже 92 тисячі гривень: чому суд став на його бік
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець заборгував monobank майже 92 тисячі гривень: чому суд став на його бік

Суд засумнівався, що підписаний три роки тому кредитний договір складений за всіма правилами

6 липня 2021, 11:15 comments3011
Поділіться публікацією:

Злісні неплатники кредитів найчастіше зобов'язуються віддати заборгованість після відповідного рішення суду — банки не гребують звертатися до Феміди за допомогою. Однак наприкінці червня український суд став на бік клієнта, а не системи. Як повідомляє портал "МС Тудей", за три роки українець "зібрав" у monobank майже 92 тисячі гривень боргу.

Українець заборгував monobank майже 92 тисячі гривень: чому суд став на його бік

Суд дозволив українцю не сплачувати понад 40 тис. грн боргу monobank. Фото із відкритих джерел

При цьому в суді вирішили, що клієнт може погасити винятково "тіло" кредиту, а не всю суму, котру вимагав банк. У Дніпровському районному суді м. Києва вирішили, що кредитний договір, підписаний із monobank у 2018 році, має кілька суттєвих недоліків.

Слід зауважити, що і займ у банку був отриманий значний — 45600 гривень. Однак за весь час користування кредитом українець, очевидно, не виплачував необхідні відсотки, що і дозволило "накапати" заборгованості у розмірі 91800 гривень.

Українець заборгував monobank майже 92 тисячі гривень: чому суд став на його бік - фото 2

Головною претензією суду до monobank є те, що в договорі, підписаному з клієнтом, не зазначена конкретна процентна ставка для оформленого кредиту. Також в цьому документі не записані ймовірні штрафи та пеня.

Цікаво, що банківська організація вважає подібне необов'язковим, мовляв, все правила надання є на офіційному веб-сайті у відкритому доступі. Але в суді подібну позицію не оцінили: нібито, немає ніяких доказів, що клієнт, який взяв кредит, підписував договір з умовами, які існують на момент 2021 року.

редитор міг додати до позовної заяви витяг з Умов і Правил надання банківських послуг у будь-яких редакціях, що найбільш сприятливі для задоволення позову", — зазначено в постанові суду.

Саме тому позовні вимоги monobank вирішили задовольнити лише частково. Боржнику доведеться "розщедритися" на виплату "тіла" кредиту. А ось "процентні" 46200 гривень суд дозволив українцю не виплачувати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що недавно один з українських банків двічі списав однакові платежі з карт клієнтів. Що стало причиною, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який з банків України збирається випустити карти для операцій з біткоїнами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини